DUGE CIJEVI NA ULICAMA Uhićena trojica organizatora brutalnog smaknuća Karmelina Fistanića

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Splitska policija uhitila je u četvrtak ujutro dvojicu muškaraca u Omišu za koje se sumnja da su naručili i organizirali ubojstvo 38-godišnjeg Karmelina Fistanića iz Piska 9. studenog ove godine u Omišu. Kako neslužbeno doznajemo uhićeni su Jerko Pirić za kojeg se smatra da je naručio ubojstvo svog bivšeg poslovnog partnera te Vlado Zolota koji je, sumnjaju u policiji, pomogao organizirati likvidaciju.

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić izvijestila je da je uhićen i treći osumnjičeni za Fistanićevo ubojstvo, a radi se o 47-godišnjaku koji je uhvaćen u Šibeniku, piše Slobodna Dalmacija.

Nešto više od mjesec dana nakon brutalnog ubojstva, policija je uspjela doći do informacija koje su ih dovele do odbačenog skutera za kojeg je utvrđdeno da je ukraden u Splitu u kolovozu ove godine. Vještačenjem bioloških i drugih tragova na skuteru pronađen je, doznajemo, DNK pokojnog Fistanića te je to bio dovoljno čvrst indikator da se krene u akciju.

Prema dosadašnjim saznanjima policijskih istražitelja, Jerko Pirić je uz pomoć svog prijatelja Zolote, vlasnika nekoliko ugostiteljskih objekata u Omišu, organizirao ubojstvo, pronašli su apartman u koji su smjestili Ringwalda i koji mu je služio kao baza. Oni su, doznajemo,organizirali i krađu skutera te su Ringwaldu dali i oružje koje su nakon likvidacije i ubojičinog bijega sakrili.

Policija će nad uhićenima provesti kriminalističku obradu te se očekuje njihovo privođenje nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu uz kaznenu prijavu za ubojstvo.

Podsjetimo, te subote prije mjesec dana, nešto prije 14 sati na Jadranskoj magistrali, kod skretanja za Brzet u automobilu je ubijen 38-godišnjak dok je sjedio u parkiranom Volkswagenu sa svojom djevojkom. Jeli su hranu netom kupljenu u fast foodu. U jednom trenutku, do automobila se dovezao motociklist odjeven potpuno u crno i s kacigom na glavi te je iz najvjerojatnije automatskog pištolja marke škorpion direktno u glavu s više hitaca upucao Fistanića. Šokirana djevojka prošla je bez ozljeda, piše Slobodna Dalmacija.

Popularni Članci