AMFETAMINI I MDMA Dvojica stranaca s drogom uhvaćeni na graničnom prijelazu Metković

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: PU dubrovačko-neretvanska
Tijekom vikenda na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske sedam osoba je zatečeno u posjedu manje količine marihuane i tableta koje se nalaze na popisu droga.

Radi se o pet hrvatskih i dva strana državljanina kod kojih je droga pronađena prilikom ulazne granične kontrole na graničnim prijelazima i na području Dubrovnika i Vela Luke. Droga je uz potvrdu oduzeta, a osobe kod kojih je pronađena prekršajno su sankcionirane sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.   

U petak, u popodnevnim satima, na graničnom prijelazu Metković je kontrolirano vozilo stranih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnjak, dok se u svojstvu suvozača nalazio 37-godišnjak. U suradnji sa carinskim službenicima kod 37-godišnjaka je pronađeno 140 grama amfetamina i 194 tablete droge MDMA-ecstasy.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su obojica počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, te su uz kaznenu prijavu dovedeni pritvorskom nadzorniku, a potom i sucu istrage koji im je odredio istražni zatvor.

Popularni Članci