EKSPLOZIJE, PREMLAĆIVANJA, VANDALIZAM Vodi li se u Mokošici rat između nekolicine navijača Dinama i Hajduka?

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: NK
Snažna detonacija danas je, u ranim jutarnjim satima, šokirala, iznenadila i preplašila stanovnike Nove Mokošice. Da bi stvar bila još gora, navedeno se dogodilo u blizini vrtića i škole u Mokošici.

Događaj su potvrdili iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, navodeći kako je jutros, oko 3:00 sati, eksplozivno sredstvo ubačeno u jedno vozilo koje je u potpunosti uništeno. Prema neslužbenim informacijama, od jačine detonacije vjetrobransko staklo je poletjelo 40-ak metara od samog vozila.

Automobil, koji je u potpunosti uništen najvjerojatnije topovskim udarom, je dubrovačkih registracijskih oznaka, marke Opel Vectra, u vlasništvu 57-godišnjaka iz Mokošice, a iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske navode kako je eksplozivno sredstvo bačeno i na taracu stana istog vlasnika. Neslužbeno se doznaje kako je vozilo koristio i njegov 31-godišnji sin, član navijačke skupine Bad Blue Boys.

Kad je riječ o pojedincima navijačkih skupina u Mokošici, teško je ne spomenuti incident koji se prije nekoliko tjedana dogodio u caffe baru Zeppelin u Mokošici, a riječ je o sukobu na relaciji pojedinaca, pripadnika BBB i Torcide. Kako stoji u optužnici, zamaskirani pripadnik navijačke skupine Torcida u dobi od 22 godine je optužen kako je 6. lipnja, nešto nakon 3:00 sati ujutro, zajedno s još nekoliko pripadnika Torcide, stigao u spomenuti kafić, a namjera je, sumnja se, bio fizički obračun s pripadnicima navijačke skupine BBB. 22-godišnjak je tako optužen kako je ispred kafića nasrnuo na 25-godišnjaka, pripadnika BBB, te kako ga je više puta udarao palicom, rukama i nogama. Osnovano se sumnja da je potom, zajedno sa za sada još jednim nepoznatim muškarcem, ušao u caffe bar noseći sa sobom palicu, kamenje i signalnu baklju, počeo kamenjem gađati goste caffe bara te je aktivirao signalnu baklju i otvorenim plamenom mahao prema gostima. U tom kontekstu se, u smislu napadnutih osoba, ponovno spominje 31-godišnji član BBB i sin vlasnika automobila u koji je ubačen topovski udar.

Vrijedi spomenuti i kako je muškarac koji se nalazi u istražnom zatvoru, otprije poznat policiji zbog podizanja kaznene prijave iz 2016. godine u slučaju sukoba sa sinom vlasnika vozila koje je sinoć uništeno u eksploziji. 

Popularni Članci