GOSPODARSKI KRIMINAL Direktor tvrtke iz Korčule malverzacijama prisvojio preko dva milijuna kuna

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 44-godišnjak se sumnjiči za više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta i to zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaju poreza i carine, povredu prava iz socijalnog osiguranja, neisplatu plaća i povredu obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Sumnjiči se da je kao direktor trgovačkog društva čije je sjedište na Korčuli, tijekom 2016. i 2017. godine na razne načine prihod trgovačkog društva, naplaćen u gotovom novcu, prisvajao za sebe, koristio za plaćanje vlastitih troškova i plaćanje rashoda poslovanja, a da taj novac nije prikazao u poslovnim knjigama.

Nadalje sumnjiči se da, u cilju izbjegavanja plaćanja poreza, nije izdavao račune za svaku pruženu uslugu kako bi prikrio stvarno ostvaren promet te je plaće djelatnicima isplaćivao u gotovom novcu iz ostvarenog gotovinskog prometa u cilju izbjegavanja plaćanja obveznih doprinosa te poreza na dohodak.

Također se sumnjiči da kao odgovorna osoba trgovačkog društva u poslovne knjige društva nije uredno evidentirao  sve poslovne događaje.

Opisanim kaznenim djelima pričinjena je ukupna materijalna šteta u iznosu od preko dva milijuna kuna.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Popularni Članci