JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE NA PRIJEKOME Napravio selfie pored tijela supruge koju je ubio?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Odlučio ih je ubiti. Napisao je oproštajno pismo, “sasuo” je u njemu svu žuč na suprugu, djecu, punca, punicu. Bio je to njegov odgovor na Lidijinu najavu pokretanja sudskog postupka razvoda i onoga što slijedi.

Parničenja, podjele imovine, sve je to za 66-godišnjeg Iva Banovića, umirovljenog dubrovačkog pomorca, bilo previše. Umjesto sudskog i civiliziranog razlaza sa suprugom Lidijom, on se u utorak 29. siječnja oko 7 sati odlučio za “krvavi razvod”. Osim Lidije ubio je i njezina oca, ubio bi i punicu da se nije zaključala u sobu i izbjegla smrtonosni metak.

I tako je Đivo, kako su zvali čovjeka koji je nakon plovidbe morima postao šef kadrovske službe dubrovačke Atlantske plovidbe, ušao u crnu statistiku hrvatskih bračnih brodoloma koji nisu dočekali sudski nego su okončani krvavim epilogom. Na kraju je presudio i sebi, iza sebe ostavivši niz otvorenih pitanja. Njegovo oproštajno pismo dio je još otvorene policijske istrage. Jezivi je detalj i da je ubojica, prije nego što je sebi ispalio smrtonosni metak, snimio selfie kraj tijela mrtve supruge, piše Jutarnji

Koliku je traumu ostavio svojoj djeci i punici svjedoči i činjenica da su nesretnoj Lidijinoj majci veća trauma od rane na nozi psihičke posljedice. Od zeta ubojice koji se pojavio pred vratima njihova stana na Prijeku spasila se bijegom i zaključala u sobi. Sada si predbacuje što je preživjela, a meci su usmrtili njezina supruga i kćer koja je pala pokošena na stubištu bježeći od smrtonosnog oružja.

Popularni Članci