KATASTROFA NA PELJEŠCU 'Situacija je ozbiljna, dajemo sve da se vatra ne vrati u Orebić, a prijeti još jedan veliki požar'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Facebook
Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović za Dubrovački dnevnik je prokomentirao katastrofalnu situaciju na Pelješcu. Riječ je o požaru u brdu poviše Orebića koji se spustio prema naselju te je zahvatio četiri kuće. Kako je kazao Simović, 'imaju sto problema, ali ne daju se'.

„Četiri potkrovlja su izgorjela u Stankovićima, nije riječ o cijelim kućama. Ostale kuće smo uspješno obranili, sve do jedne. Kampovi su evakuirani i obranjeni. Situacija je jako ozbiljna. Stižu nam kolege iz Splitsko-dalmatinske županije i hrvatska vojska. Ovo će sigurno potrajati,“ kazao je Simović za Dubrovački dnevnik.

S obzirom na to kako se vjetar donekle smirio, vatrogasci su uspjeli obraniti mjesta, a zatišje će iskoristiti za popravljanje situacije u samim brdima.

„„Kap je vjetar stao, stigli su nam kanaderi u pomoć i sad ćemo se penjati prema brdu kako se požar ne bi vratio u Orebić. To je lako moguće, ali napravit ćemo sve što možemo da odbijamo taj požar prema gore, da se ne vraća. Međutim, puše i ne mogu ni slučajno kazati kako će biti dobro,“ izjavio je Simović.

Na ruku im ne ide ni to što je oko 14 sati buknuo još jedan požar, u Kuli Norinskoj.

„„U Kuli Norinskoj imamlo veliki poažar koji se širi. sva sreća što nismo dovodili snage otamo. Vatra ne prijeti kućama, ali situacija nije dobra i požar se širi,“ izjavio je Simović za Dubrovački dnevnik.

Popularni Članci