NEHUMANO? U Kuli Norinskoj kravu vezao oko vrata pa je autom čupao iz kanala (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Screenshot
Stočar s područja općine Kula Norinska izvlačio je danas kravu iz kanala tako da je vezao konop oko vrata.

Snimku je čitatelj poslao Indexu, a može se vidjeti kako muškarac pokušava izvući kravu iz odvodnog kanala dok je nesretna životinja privezana oko vrata užetom ili sajlom zakačenom na kuku iz vozila. 

Vidljivo je kako se životinja muči prilikom manevra. Okupljeni pokušavaju upozoriti vozača da će se krava ugušiti te mu sugeriraju da joj zaveže uže oko rogova. 

Index je doznao kako se radi o Dragi Bezeru, stočaru s područja općine Kula Norinska, s desne strane Neretve. Već godinama se poljoprivrednici žale na Bezera i njegovu stoku koja se navodno nekontrolirano kreće tim krajevima i pritom uništava nasade i voćnjake. 

Bezer je prokomentirao situaciju.

"Kako da objasnim. Di ste vi, di sam ja... Ja sam na imanju, gdje je bilo 200 hektara zemlje, gdje je pasla moja stoka. Sve je bilo zagrađeno, bilo nas je 12 oko toga vodilo računa. Imao sam 200 goveda, 25 konja, 10 magaradi i 250 ovaca", kazao je.

"Sad sam ostao na desetak hektara zemlje na tom imanju i imam još više životinja jer su mi zabranili prodavati. Nisam imao uvjeta da im izvadim krv. Nisam imao uvjeta, nemam ih ni sad", objasnio je za Index.hr.

Popularni Članci