KRILANOVIĆ O TRAGEDIJI U HE PLAT: Taj ogromni tunel je bio pun dima, trebalo nam je neko vrijeme da se uopće probijemo

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović za Dubrovački dnevnik je opisao kako je izgledala današnja akcija u HE Plat.

"Dobili smo dojavu kako je požar u HE Plat u koju postoje dva ulaza; jedan je poviše magistrale, a drugi, glavni ulaz, je s mora. DVD Župa dubrovačka je pošao na glavni ulaz, a mi smo pošli na gornji. Utvrđeno je kako s gornjeg ulaza ne možemo ništa pa smo pošli i mi na donji ulaz. Gorjelo je sigurno 500 metara unutar brda. Taj tunel je ogroman, visok je sedam, osam metara. On se napunio dimom i toplinom i zato smo se probijali prema njemu neko vrijeme," kazao je Krilanović.

Nakon toga su došli do strojarnice i ugasili požar.

"Bilo je tamo više djelatnika. Trojica su išla na gornji izlaz, trojica na donji, a trojica su, po svemu sudeći, krenula prema odvodnom kanalu. Vjerojatno su došli do situacije da nisu imali izlaz. Nađeno je tijelo jedne muške osobe, ali se pretpostavlja da su se kroz taj kanal dvije osobe za kojima se traga također išle spasiti," izjavio je.

Krilanović je dodao kako će intenzivniju potragu nastaviti sutra, u ranim jutarnjim satima, kako bi se pronašle dvije osobe za kojima se traga.

"Požar je lokaliziran, ali vrijedi spomenuti kako je riječ o ogromnim prostorima. Dežuramo sada, a dežurat ćemo i sutra," kazao je Krilanović.

Popularni Članci