MAJICOM SKRIVAO IDENTITET Na ispitivanje dovedena i druga osoba zbog prenošenja 342 kila marihuane (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: VS
Jutros je na ispitivanje pred DORH dovedena i druga osoba osumnjičena u slučaju prenošenja 341,8 kilograma marihuane preko Graničnog prijelaza Karasovići. 

Riječ je o muškoj osobi Nikola Čupić (34) iz Dubrovnika koja je svoj identitet tijekom dovođenja na Sud skrivala majicom preko glave. 

Branimir Marinić (40), muškarac kojeg se sumnjiči kako je preko Graničnog prijelaza Karasovići pokušao prevesti 341,8 kilograma marihuane, također je priveden jutros, nešto nakon 9:00 sati, pred Državno odvjetništvo na ispitivanje.

Podsjetimo, jučer je na konferenciji za medije rečeno kako je vozač upravljao turističkim autobusom registriranim na jednu turističku agenciju iz Dubrovnika te kako ga je odala nervoza. U 21 sportskoj torbi koja je pronađena u autobusu nalazila se marihuana, premda je Marinić kazao kako je u pitanju sportska oprema brazilske momčadi.

"U četvrtak oko 15:30 sati na Graničnom prijelazu Karasovići iz pravca Crne Gore pristupio je autobus dubrovačkih registracijskih oznaka, registriran na turističku agenciju iz Dubrovnika, a njime je upravljala muška osoba (40) iz Dubrovnika. Svojom nervozom je odmah pobudio sumnju, a policijski službenici su primijetili 17 crnih torbi. Kada su ga upitali što sadrže, vozač je kazao kako je to sportska oprema momčadi iz Brazila koju je vozio u Crnu Goru,“ istaknuo voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica na jučerašnjoj konferenciji za medije dodavši kako je uhićena još jedna osoba zbog ovog slučaja. 

Iz Policijske uprave dubrovačko - neretvanske zapljenu su proglasili najvrijednijom zapljenom droge ove godine na području ove PU i šire. Načelnik PU DN Ivan Pavličević na jučerašnjoj konferenciji za medije je rekao kako se vrijednost zapljenjene droge procjenjuje na oko pet milijuna kuna, a 15 milijuna u maloprodaji na crnom tržištu, što ovu zapljenu čini drugom najvrjednijom zapljenom PU DN. 

ib/vs

Popularni Članci