MOGAO SE NETKO OZLIJEDITI Ostavio kutiju sa streljivom i eksplozivom kraj kontejnera u Orašcu!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Policijski službenici protueksplozijske zaštite su u jutarnjim satima jučer, 6. ožujka, na autobusnom stajalištu pored kontejnera za otpad u Orašcu, izuzeli drveni sanduk s manjom količinom streljiva i minsko eksplozivnih sredstava i zbrinuli ga prema pravilima struke.

'Iako je na sanduku ostavljen natpis s upozorenjem da se radi o eksplozivu, molimo građane da ne ostavljaju minsko eksplozivna sredstva na otvorenim javnim prostorima zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece', upozorili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Podsjećamo da akcija „Manje oružja manje tragedija“ još traje te pozivamo građane koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih bez straha predaju policiji koja protiv takvih osoba ne poduzima nikakve sankcije.

Napominjemo da građani takva sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svakoj nakani obavijeste policiju na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja je anonimna, vremenski neograničena i bez sankcija za građane. Detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92. 

'Ne ostavljajte minsko-eksplozivna sredstva na otvorenim javnim površinama!', poručuju iz Policije.

Popularni Članci