ZAPLJENJENO 342 KILA MARIHUANE! 'Odmah smo primijetili nervoznog vozača, rekao je da prevozi sportsku opremu' (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: V.S., VS, Ilustracija
Veća količina marihuane, točnije 341,8 kilograma, zaplijeljena je na Graničnom prijelazu Karasovići. 

Iz Policijske uprave dubrovačko - neretvanske na današnjoj konferenciji za novinare proglasili su je najvrijednijom zapljenom droge ove godine na području ove PU i šire. 

Načelnik PU DNŽ Ivan Pavličević rekao je kako se vrijednost zapljenjene droge procjenjuje na oko pet milijuna kuna, a 15 milijuna u maloprodaji na crnom tržištu, što ovu zapljenu čini drugom najvrjednijom zapljenom PU DNŽ. 

Voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica iznio je detalje oko toga kako je do zapljene došlo.

"Jučer oko 15:30 sati na Graničnom prijelazu Karasovići iz pravca Crne Gore pristupio je autobus dubrovačkih registracijskih oznaka, registriran na turističku agenciju iz Dubrovnika, a njime je upravljala muška osoba (40) iz Dubrovnika. Svojom nervozom je odmah pobudio sumnju, a policijski službenici su primijetili 17 crnih torbi. Kada su ga upitali što sadrže, vozač je kazao kako je to sportska oprema momčadi iz Brazila koju je vozio u Crnu Goru,“ istaknuo je na konferenciji za medije.  

Potom je zatražen nalog za pretragu spornih torbi, a u samom autobusu su pronađene još četiri, dakle ukupno 21 torba s 41 paketom različitih dimenzija i mase.

"Vozač je ispitan jučer, a danas bi trebao biti predan pritvorskom nadzorniku. Sinoć je oko 21:30 sati uhićena još jedna osoba iz Dubrovnika i bit će procesuirana,“ kazao je.

Načelnik Pavličević još je dodao da je ova zapljena kontinuitet rada ove Policijske uprave.

"U zadnjih 15 godina imali smo 84 velike zapljene opojnih droga, od toga je deset puta zapllijenjeno preko 15 kilograma marihuane. Najveća zapljena je bila 705 kilograma marihuane 2005. godine također na graničnom prijelazu Karasovići. U zadnjih nekoliko godina ova PU je zaplijenila preko 2,5 tone marihuane, 14,5 kilograma kokaina, preko 40 tisuća raznoraznih nedozvoljenih tableta i 70 kilograma heroina," naveo je Pavličević dodajući kako je policijska upornost, motiviranost i profesionalnost doprinjela i ovoj zapljeni.

Pohvalio je suradnju s Carinskom upravom te Državnim odvjetništvom u Dubrovniku.

Načelnik Policijske postaje Gruda  Matko Klarić kazao je kako su Karasovići jedan od najvećih graničnih prijelaza u Republici Hrvatskoj te da kao takav ima veliki intenzitet prometa.

„Do sada smo imali 1,6 milijuna putnika, prkeo pola milijuna vozila. Na dnenvoj bazi imamo 20 tisuća putnika i preko pet tisuća vozila. Nisu tu jednostvane zadaće, ali ovo je rezultat zalaganja policijskih službenika,“  kazao je Klarić.

„Ovo je uspjeh temeljen na zajaedničkim aktivnostima. U okviru Karasovića su i granični prijelazi Gornji Brgat i Vitaljina. Zajedničkim naporima se postižu ne mali rezultati.  Ovo nam je podstrek za daljnji rad i daljnje uspjehe,“ rekao je prestojnik graničnog carinskog ureda Karasovići Jure Ursić.

VS/IB

Popularni Članci