NASILJE U OBITELJI U DUBROVNIKU Osumnjičen da je suprugu više puta silovao, i nju i kćer tukao pred djecom i prijetio im

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Photographee.eu / Fotolia
Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 22. lipnja 2018. godine donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Bosne i Hercegovine (40) s prijavljenim boravištem u Republici Hrvatskoj zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela silovanja i kaznenih djela povrede djetetovih prava u stjecaju s kaznenim djelima nasilja u obitelji, objavljeno je na stranicama DORH-a.

Postoji osnovana sumnja da je 40-godišnji okrivljenik u više navrata tijekom 2004. i 2005. godine, te tri puta od 2011. do 2016. godine u Dubrovniku, u namjeri da ima spolni odnos sa svojom suprugom, iako ona to nije željela, nakon što ju je udarao rukama, a ona ga nije uspjela odgurnuti i oduprijeti mu se, počinio kazneno djelo silovanja. Osnovano se sumnja da je jedno takvo djelo počinio uz prijetnje po njen život.


Osnovano se sumnja i da je u prvoj polovici 2018. godine u Dubrovniku, svjestan da time ugrožava daljnji psihofizički razvoj svoje troje maloljetne djece, u prisutnosti svoja dva sina (2012. i 2004.) svoju kćer (10) udarao dlanom po licu (dlanovima joj stisnuo lice i tako je podigao sa stolice), a dva puta ju je vukao za kosu govoreći joj da će je zadaviti. Osnovano se sumnja i da je dva puta tukao svoju suprugu pred svojom maloljetnom djecom govoreći da će ubiti i nju i djecu.


Okrivljeniku je 22. lipnja 2018. određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja istovrsnih kaznenih djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Popularni Članci