NAVIJAČKO NASILJE U Mokošici brutalno pretučen mladić u kafiću, letjelo kamenje, gorila baklja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Jutarnji.hr
U Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je, uz kaznenu prijavu, priveden hrvatski državljanin, 22.-ogodišnjak zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja. 

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 6. lipnja 2018. oko 3:15 sati, zajedno sa za sada još točno neutvrđenim brojem pripadnika jedne navijačke skupine, nakon što je prethodno prikrio identitet, došao do naselja Mokošica i s unaprijed stvorenom namjerom fizičkog obračuna s gostima caffe bara, za koje je znao da su pripadnici druge navijačke skupine, ispred caffe bara fizički nasrnuo na hrvatskog državljanina (1993.) i u više ga navrata udarao palicom, rukama i nogama te ga tjelesno ozlijedio.

Osnovano se sumnja da je potom, zajedno sa za sada još jednim nepoznatim muškarcem, ušao u caffe bar noseći sa sobom palicu, kamenje i signalnu baklju i počeo kamenjem gađati goste caffe bara te je aktivirao signalnu baklju i otvorenim plamenom mahao prema gostima. 

Okrivljeniku je danas, 12. lipnja 2018. sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio istražni zatvor, a predviđena kazna zatvora za ovo kazneno djelo je do tri godine zatvora.

Popularni Članci