NEMA LABAVO! Vozio s preko dva promila, mogao bi dobiti jednomjesečni pritvor

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  11 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže, a jedna je lakše ozlijeđena. S materijalnom štetom zabilježeno je sedam prometnih nesreća. 

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 757 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 436 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 52 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 30 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 24 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. 

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 73 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 26 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,29 g/kg izmjerena je sinoć, 10. studenoga, u večernjim satima, 47-godišnjem državljaninu BiH koji je tijekom prometne kontrole zaustavljen u Krvavcu.  

Vozač je uhićen i danas tijekom jutarnjih sati biti će odveden na Općinski sud u Metkoviću s prijedlogom jednomjesečne kazne zatvora i zaštitnom mjerom zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju RH u trajanju od tri mjeseca, izvijestili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. 

Popularni Članci