VELIKA POTRAGA Nema rezultata, gdje je nestala Slovenka?

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Potraga na Mljetu, nakon 12 dana, nastavlja se smanjenim intenzitetom.

Potražna akcija u kojoj su osim spašavatelja Stanice Dubrovnik, sudjelovali kolege iz Šibenika, Splita, Makarske, Zagreba, Karlovca, Koprivnice, Vinkovaca, Rijeke, Krapine, Novske, Požege, Orahovice i kolege iz GSSuBiH uz JVP Mljet, DVD Montokuc i djelatnike NP Mljet nije dala rezultata.

U jednoj od najvećih potraga ove godine korišteni su apsolutno svi resursi kojima HGSS raspolaže. Spašavatelji su zajedno sa potražnim timovima (vodič i potražni pas) danonoćno pretraživali sve staze, puteve, brda. Bespilotnim sustavima s termovizijskim kamerama pregledavao se teren iz zraka, a cijela potraga vođena je iz autonomnog zapovjednog vozila u kojem se putem digitalne kartografije i Q gis programa koordinirala cijela akcija. Tehničke ekipe pregledavale su speleološke objekte a obale su se konstantno pregledavale plovilima. Veliku pomoć u pretrazi iz zraka osigurale su posade HRZ-a.

Usprkos svim korištenim resursima potraga nije dala rezultata niti su uočeni novi tragovi. Potraga se stoga odvija smanjenim intenzitetom do novih saznanja. U međuvremenu se pregledavaju i analiziraju na tisuće fotografija snimljenih iz zraka, a lokalne ekipe pregledavaju područja interesa ovisno o novim saznanjima.

U potrazi su se posebno angažirali pripadnici Operativnog centra Ravnateljstva za civilnu zaštitu pri MUPH R i teleoperater A1 uz T-com kako bi informacije o nestaloj putem SMSa došle do što većeg broja ljudi koji borave na otoku Mljetu, a Hrvatska kontrola zračne plovidbe osigurala je sve uvjete za letove bespilotnim letjelicama i učestalo informira o meteorološkim uvjetima na terenu.

Nestanak je prijavio suprug u utorak u popodnevnim satima nakon što ju je izgubio iz vida na stazi pored malog jezera na Mljetu. Nestala je visoka 162 cm, srednje je građe, ima plavu kosu i kestenjaste oči te okruglo lice. U trenutku nestanka na sebi je nosila crnu majicu s natpisom ‘BIG BEN LONDON’, bijele kratke hlače i smeđe sandale.

Popularni Članci