NOVI DETALJI OKO BOURBON RHODEA Filipinski pomorac: Pronašli smo praznu splav, Miškića nitko nije vidio nakon zapovijedi da se napusti brod

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Facebook
Pomorac iz Manile s broda „Piet“ za Morski.hr je ispričao šokantnu ispovijest za koju tvrdi da su mu nakon spašavanja, ispričali preživjeli brodolomci te je otkrio dosad nepoznat podatak o pronalasku druge splavi koja je bila prazna.

– Posada zrakoplova Falcon ugledala je splav s preživjelima i poslali su nam koordinate, te smo u skladu s tim postupili i pronašli ih. Drugog dana potrage moji kolege su pronašli i tijelo koje pripada južnoafričkom članu posade Bourbon Rhodea i predali smo ga Francuskoj ratnoj mornarici – ispričao je sugovornik.

– Ispričali su da nisu vidjeli kapetana nakon što im je naredio da napuste brod, jer se ubrzo brod prevrnuo. Jedan od njih mi je ispričao da ih je u splav ušlo sedam, trojica su bila na brodu, a četvorica su se držala za konop oko splavi. Tad ih je ponovno pogodio snažan udar vjetra i val, te ponovno prevrnuo splav. Trojica su se uspjela popeti, no ostali su odmah nestali među valovima – prepričava Filipinac za Morski.hr. 

– Kad smo pronašli preživjele, još je jedna splav pronađena, ali bez ikoga u njoj. Sve što znam je da se radi o tankeru koji ju je pronašao. Ne znam koliko smo bili udaljeni od njih u tom trenutku, niti od mjesta potonuća, jer sam bio na palubi – kaže. 

Popularni Članci