ODVJETNICI RUKAVINE I STARMANA O PRITVORU: Protivili smo se takvoj odluci, za njih je ova tragedija doista traumatična

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: IB
Članovima uprave HEP-a Željku Starmanu i Nikoli Rukavini određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, a njihovi odvjetnici izašli su pred medije.

Odvjetnik Željka Starmana Gordan Pregelj kazao je kako su se oni apsolutno protivili istražnom zatvoru.

"Sudac istrage je donio odluku da se zatvor određuje na teret od 30 dana, a nakon razgovora s klijentima odlučit ćemo što dalje. Imamo više opcija, možemo uložiti žalbu.  Ove osobe su dovedene u ovu situaciju zato što su bile odgovorne osobe, ali nikako se ne osjećaju krivim za ono što im se stavlja na teret. Oni doživljavaju ovo doista traumatično, ovu tragediju, kao članove obitelji. Puno spisa je izuzeto do danas, kada dobijemo sve i izvršimo uvid u spise moći ćemo pričati konkretnije," objasnio je Pregelj dok je odvjetnik privedenog Rukavine kazao kako smatra da opasnosti od utjecaja na svjedoke nema, jer se taj utjecaj već mogao dogoditi od dana tragedije.

"Naša je želja da se svjedoci što prije saslušaju tako da naši klijenti što prije izađu iz istražnog zatvora, a onda ćemo imati ravnopravnu šansu za pošteno suđenje i dokazivanje," kratak je Škarica koji je kazao kako oni neće prokazivati nikoga drugog u ovom slučaju te kako je teret dokazivanja na državnom odvjetniku.

"Ne znamo kako će se svjedoci očitovati u daljnjem tijeku postupka. Treba vidjeti je li se to moglo izbjeći i je li navodni propust naših branjenika ima veze s uzrokom požara," zaključio je Škarica.

 

Popularni Članci