Operirana beba koju je izgrizao pas, još uvijek je u životnoj opasnosti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: You Tube
Jednomjesečna beba koju je jučer pas ugrizao za glavu u mjestu Repaš kod Koprivnice jučer je operirana te je još uvijek u životnoj opasnosti

Djevojčica je oko 19 sati primljena u Klaićevu bolnicu. Odmah je napravljen CT kako bi se utvrdila težina ozljeda, a onda je uslijedila i operacija. 

"To se dogodilo danas popodne, dijete je došlo u 19 sati u Klaićevu. Napravljen je hitni CT glave da se vidi težina ozljeda. Indiciran je hitni neurokirurški operativni zahvat i dijete je operirano. Trenutno je u jedinici intenzivnog liječenja. Riječ je o teškim ozljedama s obzirom na strukture koje su zahvaćene", rekao je kasno sinoć ravnatelj Klaićeve bolnice dr. Goran Roić, piše Index.hr.

U međuvremenu se o stravičnom događaju koji se u petak dogodio u prekodravskom mjestu Repaš oglasila i koprivnička policija novim detaljima napada psa na dijete.

Kako su izvijestili, oko 14 sati u mjestu na širem đurđevačkom području u spavaćoj sobi pas Dogo Argentino ugrizao je jednomjesečno dijete.

O tragediji, koja je zaprepastila Podravinu u ranim popodnevnim satima petka, prvi je izvijestio lokalni portal Klikaj.hr. Policija je o napadu psa na bebu dobila informaciju od koprivničkog Zavoda za hitnu medicinu oko 14.45 sati, gdje je djevojčica prvo dovezena. Bio je to okidač da se na mjesto nesreće odmah pošalje policija, ali i da se umiješa i Državno odvjetništvo, po čijem se nalogu utvrđuju sve okolnosti koje su prethodile nesretnom slučaju.

- Čuli smo samo vriske. Puno ženskih glasova kako vrište i zapomažu. Netko je očajno kriknuo: ‘Miči ga! Čuješ me? Miči psa’. Nismo znali što se događa. Nakon 15-ak minuta stigla je Hitna pomoć, a pola sata kasnije dojurila je i policija - ispričao je za Jutarnji jedan mještanin. Druga, pak, susjeda kaže da se tragedija dogodila kod mladog para koji se nedavno doselio u njihov kraj.

- To se dogodilo kod mlađeg para koji se nedavno doselio u Repaš. Oni nemaju djece, a u posjet im je došla prijateljica s bebom. Kako se sve odigralo, još ne znamo. Vidjeli smo Hitnu pomoć i policiju, ali ne znamo kako je beba. Samo smo čuli da su je odvezli u Zagreb - kaže zabrinuti mještanin Repaša piše Jutarnji list.

Popularni Članci