OPORAVAK I BORBA ZA DJECU Žena iz Župe koju je izmasakrirao muž izišla iz bolnice u Splitu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: © Artem Furman - Fotolia.com
Nesretna 35-godišnja M.K. iz Župe dubrovačke, koju je sredinom kolovoza divljački pretukao pijani suprug Ilija K, prošli je tjedan izišla iz KBC Split gdje je prošla tri operacije. 

Žena je nakon napada najprije bila dovedena u Opću bolnicu Dubrovnik gdje su joj sanirane ozljede, a potom je prevezena u Split gdje je nastavljeno liječenje i nakon toga dugotrajan oporavak. 

Žena je u napadu manijaka oštrim predmetom, zadobila teške ozljede po licu i vratu i ima sreće što je preživjela napad. 

Centar za socijalnu skrb u Dubrovniku odmah ju je kontaktirao i djelatnici su izišli na teren. Djeca su sad s majkom i nastavlja se nadzor socialne službe.

Centar, prema novom zakonu, može obustaviti postupak izdvajanja djece od roditelja, a koji je u ovom slučaju ranije pokrenut i vratiti ih i pravno majci na skrb. 

-Majku smo kontaktirali odmah čim je izašla iz bolnice i otišli na teren. Centar i dalje provodi sve mjere koje su ranije pokrenute za dobrobit obitelji i vrši se terenski nadzor - rekla je danas za Dubrovački dnevnik ravnateljica Centra za socijalnu skrb Katica Raić.

Od 1. rujna na snagu je stupio novi Obiteljski zakon koji je poboljšan u smislu da roditeljima daje kraći rok da srede obiteljsku situaciju kako bi im djeca bila vraćena, a postupak obustavljen.

Maro Prizmić

Popularni Članci