Oprez i poštivanje osnovnih prometnih propisa kao prioritet!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
„Iz godine u godinu, praćenjem stanja sigurnosti u prometu, razvidno je da se tijekom uskrsnih blagdana u značajnoj mjeri povećava intenzitet prometa na cestama zbog dolaska naših državljana koji su na privremenom radu u inozemstvu, ali i tranzitni promet stranih državljana koji su na proputovanju kroz našu zemlju“, objavljeno je na službenim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Tako se najveće povećanje prometa očekuje se u petak 29. ožujka u poslijepodnevnim satima, subotu 30. ožujka u prijepodnevnim satima, kao i u ponedjeljak 1. travnja, upravo na glavnim prometnim pravcima koji vode iz unutrašnjosti prema moru, kao i glavnim tranzitnim pravcima, odnosno na autocestama: A1 (Zagreb-Split) i A3 (Bregana -Zagreb-Lipovac), A6 (Bosiljevo - Rijeka), A2 (Zagreb - Macelj), A4 (Zagreb - Goričan) te na državnoj cesti D1 (Karlovac – Slunj – Gračac – Knin – Split).

Zbog povećanog prometa na cestama povećava se opasnost od prometnih nesreća pa se vozači mole za oprez i poštivanje osnovnih prometnih propisa kako bi uskršnji praznici protekli sa što manje prometnih nesreća. Tom prigodom bit će poduzeto niz preventivno-represivnih aktivnosti, u koje će biti uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.
 

Popularni Članci