TRAGIČNA SMRT GABRIJELA IZ METKOVIĆA Što se zaista dogodilo u ključnih 25 minuta koje Komora skriva

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Hrvatska liječnička komora je iz izvješća o svojem nadzoru, koji je u Metkoviću provela zbog smrti dječaka Gabrijela Bebića, izostavila ključnih 25 minuta. To je već ranije u medijima izjavio odvjetnik pedijatrice dr. Ksenije Kaleb, na što šef HLK Krešimir Luetić nije reagirao. 

Index doznaje što se zaista zbivalo u tih ključnih 25 minuta.

Iako se dosad pisalo da je Gabrijel s ocem, nakon što ga dr. Vladimir Krmek nije primio, otišao kod dr. Kaleb, doznaje se da je u međuvremenu otac s dječakom ponovno otišao na Hitnu. No, na Hitnoj su ga odbili primiti i opet su ga poslali kod pedijatra. U to vrijeme na Hitnoj je radila šefica Hitne Marijana Matić, koja je Indexu dva dana nakon dječakove smrti rekla da se nikoga ne može optužiti za smrt dječaka jer je "zakazala sudbina ili se radilo o lošoj sreći" te da je "dijete završilo kako je završilo".

Tad nije rekla da je upravo ona odbila primiti dječaka.

Naime, dječakova majka Ivana Bebić rekla je Indexu da su njen suprug i Gabrijel u ponedjeljak ujutro prvo otišli kod dr. Vladimira Krmeka, jer njihova dr. Rasema Bubica nije bila u smjeni, i da im je sestra dr. Krmeka Nikolina Talajić rekla da će ih zbog gužve primiti tek u 11, što bi značilo da dječak mora čekati više od 2 sata.

"Suprug je tri puta rekao da pozove doktora jer da Gabrijel ne može toliko čekati i da mu nije dobro, no sestra je rekla neka onda odu na Hitnu i da ga ne može primiti prije 11. Nisu mogli toliko čekati i otišli su na Hitnu, no tamo su ih odbili primiti i potom su došli kod dr. Kaleb", rekla je Gabrijelova majka za Index, a detalje pročitajte ovdje.

Popularni Članci