Trojac iz Neretve osumnjičen za milijunsku pljačku ispitan na sudu, istraga se nastavlja (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik, DD
Direktor Davor Bačić iz Opuzena, voditeljica Zrinka Vlahović iz Komina i djelatnica Antonia Maslać iz Opuzena, koji su osumnjičeni za milijunsku pljačku poslovnice RBA u Metkoviću, ispitani su u nedjelju na sudu zbog toga što su zloupotrijebili ovlasti svojih radnih mjesta u navedenoj banci stekavši tako protupravnu imovinsku korist.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policija je utvrdila sumnju kako su direktor Bačić (57), voditeljica Vlahović (44) i djelatnica poslovnice RBA u Metkoviću Maslać (38) otuđili od banke preko pet milijuna kuna.

Osumnjičeni su to napravili tako što su izrađivali krivotvorene naloge za uplatu kunskog i deviznog novca koje su potom uplaćivali na svoje račune, ali i one od članova obitelji. Bačić, Vlahović i Maslać jučer su uhićeni na području Metkovića, Ploča i Opuzena te su tijekom dana dovedeni pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske, a potom su ispitani kod suca istrage. Očekuje ih odluka hoće li ih zadržati u istražnom zatvoru ili će ih pustiti da se brane sa slobode

Kriminalističko istraživanje se nastavlja u ovom slučaju, a policija će nastaviti s provjeravanjem svih sumnjivih novčanih transakcija.

Prema pisanju pojedinih medija, zaposlenici su uzimali i novčane rezerve iz trezora te ulagali u dionice i investicijske fondove. Pronevjera je tempirana između periodičnih vanjskih kontrola trezora nakon što su službenici iz Zagreba uletjeli nenadano. 

PRIVEDENI U VILA PALMU Uhićeni pljačkaši banke iz Metkovića, dvije žene i jedan muškarac (FOTO/VIDEO)

POLICIJA NASTAVLJA S ISTRAGOM Uhićeni djelatnici banke u Metkoviću!

PET MILIJUNA KUNA RAZLOGA Ljubavna afera djelatnika bila je povod pljačke banke u Metkoviću?

Popularni Članci