POČELO SUĐENJE KRISTIĆU I EKIPI Svi se izjasnili nevinima za prisile i prijetnje u Županijskom nogometnom savezu (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Suđenje Ivici Sentiću, Igoru Žuveli, Anti Milojeviću i Maru Kristiću, po privatnoj tužbi Joza Ostojića, počelo je danas na Općinskom sudu u Dubrovniku. Svi optuženici pojavili su se na sudu te su se izjasnili kako se ne osjećaju krivima. 

Sentiću, Žuveli i Milojeviću na teret se stavlja kako su počinili kazneno djelo prisile i kazneno djelo prijetnje u sklopu grupe, dok se Kristić tereti za poticanje kaznenog djela u Županijskom nogometnom savezu.

Prema optužnici, sporni se događaj dogodio 27. svibnja 2011. godine oko 12:15 sati u prostorima Sportske dvorane u Dubrovniku. U njoj stoji kako su Sentić, Milojević i Žuvela ušli u ured tadašnjeg tajnika Županijskog nogometnog saveza Ostojića dok je Kristić čuvao stražu. Nakon što je on navodno odbio napustiti ured, zaprijetili su mu. "Napusti prostoriju jer ovo je pitanje života i smrti. Već smo te upozoravali da napustiš Pera Vićana, ne trebaš nam ti, nego on. Znam gdje stanuješ, znam koga od obitelji imaš, ženu, dvije kćeri, jer ukoliko im se išta dogodi, sam si kriv jer smo te na vrijeme upozoravali," jedan je od citata navedenih u optužnom prijedlogu.

Tužiteljica Vesna Rogulj je zatražila da se za potrebe suđenja pregleda određena DVD snimka navodnog događaja, te da se ispitaju svjedoci: muškarac koji je promijenio bravu na vratima ureda Ž.K., tadašnji predsjednik Sportskih objekata C.B. i R.M. Osim toga, svjedočit će i Ostojić, a kako je obrana zatražila pregledat će se i sudski spis u kojem se vodi postupak protiv njega radi kaznenog djela krivotvorenja službenih isprava. Također, optužba je zatražila da se kao dokazni materijal uvede i sudska odluka o ništetnosti izvanrednog otkaza ugovora u Ostojićevom radu.

Svjedočili su muškarac koji je promijenio bravu na vratima ureda Ž.K. i tadašnji ravnatelj Sportskih objekata C.B.

"Ne znam ništa, nitko sa mnom nije dolazio razgovarati. Ne sjećam se događaja vezanog za taj ured, jedino znam ono što sam u novinama pročitao," kazao je C.B. koji je više puta, na pitanja, odgovorio kako se ne sjeća jasno događaja.

Također, tvrdio je kako mu se nitko osobno nije pismenim putem obratio vezano za taj ured. Osim toga, naglasio je kako postoji 20-ak ureda u Sportskoj dovrani, oko sedam na bazenu te nekoliko nogometnih i da on ne može u svakom trenutku znati što se događa u svakom uredu te da je to stvar između klubova i saveza.

Optužba ga je pitala kako je tada funkcionirala zaštitarska tvrtka u dvorani, no on se nije mogao jasno sjetiti.

"Zaštitari stoje na vratima i kontroliraju ulaz/izlaz, noću se dvorana zatvara i ne mogu sada znati jesu li zaštitari imali noćnu smjenu 2011," kazao je C.B.

Drugi svjedok bio je bravar Ž.K., tada zaposlenik Boban d.o.o., koji je, kako i sam svjedoči, promijenio bravu na spomenutom uredu po nalogu Kristića i Žuvele. Nije se mogao sjetiti je li u vremenu mijenjanja brave Ostojić bio na svom radnom mjestu ili nije. 

Optužba ga je pitala po kojem nalogu su ga zvali Kristić i Žuvela, u čijem svojstvu, a on je potvrdio kako su ga zvali u svojstvu nogometnog saveza.

Svjedok R.M. na suđenju se nije pojavio, za što nije priložio objašnjenje, pa se suđenje nastavlja drugi put.

ah/ib

Popularni Članci