'UBIT ĆU I TEBE I DJECU' Ženu silovao, tukao i prijetio joj, kćer maltretirao pred sinovima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Photographee.eu / Fotolia
Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 18. rujna podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv državljanina Bosne i Hercegovine (40) odnosno stranca s prijavljenim boravištem u Republici Hrvatskoj, zbog počinjenja kaznenih djela silovanja te povrede djetetovih prava, a u stjecaju s kaznenim djelima nasilja u obitelji i prijetnje. 

Okrivljenika se tereti da je u više navrata od 2006. do 2008. godine i jednom u 2016. godini u Dubrovniku, u namjeri da ima spolni odnos sa svojom suprugom, iako ona to nije željela, nakon što ju je prethodno udarao rukama, a ona ga nije uspjela odgurnuti i oduprijeti mu se, počinio kazneno djelo silovanja, dok je u drugom navratu počinio isto djelo uz ozbiljne prijetnje. 


Tereti ga se da je u prvoj polovici 2018. godine u Dubrovniku, svjestan da time ugrožava daljnji psihofizički razvoj svoje troje maloljetne djece, svoju kćer (10) vukao za kosu i tukao po glavi, i to u nazočnosti svoje dvojice sinova koji imaju 14 i šest godina. Okrivljenik je, tereti ga se, pred svojom maloljetnom djecom, tukao svoju suprugu prijeteći joj da će ubiti i nju i djecu. 


Predloženo je da se okrivljeniku produlji istražni zatvor koji mu je određen 22. lipnja 2018. zbog opasnosti od ponavljanja istovrsnih kaznenih djela.

Popularni Članci