POKUŠAJ UBOJSTVA U KONAVLIMA Dvojica ga premlatila, a onda se on odlučio zabiti autom u jednoga od njih

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (22) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju te protiv dvojice hrvatskih državljana u dobi od 26 i 27 godina zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teške tjelesne ozljede. 

Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenik 1. rujna 2018. oko 19:48 sati na području Općine Konavle, u namjeri da liši života hrvatskog državljanina (22) zbog prethodnog sukoba, vozilom krenuo i ubrzavao kretanje prema njemu, ali je ovaj uspio izmicanjem izbjeći udar vozila i time prikliještenost vozilom uz zid, a u koji je vozilo i udarilo. 

Osnovano se sumnja kako je muškarac na kojeg je prvookrivljenik krenuo vozilom, uz pomoć još jednog muškarca, oko 19:45 sati na području općine Konavle, u nakani teškog ozljeđivanja spomenutog 26-godišnjaka, nasrnuo na njega te su mu zadali mu više udaraca rukama i nogama u tijelo i glavu, od kojih je zadobio više ozljeda koje u svom zbroju i vrsti predstavljaju tešku tjelesnu ozljedu.

Protiv svih je okrivljenika odlukom suca istrage nadležnog suda određen istražni zatvor, i to protiv prvookrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te protiv drugookrivljenika i trećeokrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 

Foto: arhiva 

Popularni Članci