POŽAR U ISTOČNOJ HERCEGOVINI Brani se cesta kojom turisti idu u Dubrovnik i Crnu Goru

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak
Požar koji je izbio kod mjesta Ljubinje u istočnoj Hercegovini u subotu se nastavlja širiti velikom brzinom, a gasitelji ulažu ogromne napore kako on ne bi ugrozio kuće i prerastao u katastrofu, javljaju lokalni mediji u BiH.

Različiti izvori navode, prenosi 24sata.hr da je požarna crta u prijepodnevnim satima dosegnula duljinu između 20 i 30 kilometara pri čemu uglavnom gori nisko raslinje na krševitu tlu no tri sela u ljubinjskoj općini već su ugrožena.

Zapovjednik lokalne gasiteljske postrojbe stanje je opisao kao "katastrofalno" te kako dodaje gore šuma i nisko raslinje, a vjetar dodatno otežava i rasplamsava vatru.

Gasitelji su slabo opremljeni i pokušavaju spriječiti napredovanje vater prema selima i brane crtu prema magistrali koja vodi k Trebinju. Cesta je prometna jer u ljetnim mjesecima veliki broj turista tuda ide za Dubrovnik i Crnu Goru.

Gasitelji iz Trebinja koji su najbliži tom požarištu nisu u stanju pomoći kolegama iz Ljubinja jer se već danima i sami bore s vatrom koja je izbila u nekoliko dijelova te općine.

Popularni Članci