POŽARI DILJEM ŽUPANIJE U Konavlima bolje stanje, u Neretvi požar pod kontrolom do večeri, a s Pelješca nema povlačenja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Na području Dubrovačko-neretvanske županije požari su, u zadnja dva dana, buknuli na tri lokacije: na Pelješcu kraj Orebića, u Konavlima u blizini Vojskog dola te u Općini Kula Norinska na području Neretve.

Pelješac je pogodio još jedan katastrofalan požar, započet u utorak oko 7 sati, koji je odnio zelene površine za sobom, nagorjele su i četiri kuće u mjestu Stankovići, a sve je započelo u mjestu Mokalo.

"Na Pelješcu će se dežurat cijeli dan i cijelu noć jer je kritičan zbog blizine šume i kuća. Nema povlačenja," izjavio je za Dubrovački dnevnik županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović

U Općini Kula Norinska bukuo je požar u utorak oko 14 sati.

"Vjerujemo da ćemo ga do večeras staviti potpuno pod kontrolu," naglasio je Simović.

Jučer oko 8 sati konavoski vatrogasci izašli su na intervenciju zbog požara u blizini Vojskog dola, kod mjesta Šilješci. U pomoć su im pristigli Dubrovački vatrogasci, vatrogasci iz Čilipa i Grude, a kasnije i pripadnici DVD-a Primorje. 

"U Konavlima je bolja situacija, ali još uvijek nije riješeno ništa. Na terenu su JVP Konavle, DVD Čilipi, Državna vatrogasna interventna postrojba, a DVD Župa i vatrogasci iz grada će uskoro doći pa će nas biti 50ak," kazao je Simović.

Simović je naglasio da se na tri požarišta trenutno nalazi oko 300 gasitelja.

Popularni Članci