PRVI DONOSIMO! Obustavljena istraga za pokušaj ubojstva u Gružu

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Obustavljena je istraga u slučaju pokušaja ubojstva u Gružu, u obiteljskoj kući nedaleko od učeničkog doma, neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik. 

Naime, prošlog mjeseca pažnju dubrovačke javnosti pobudio je slučaj u kojem je 59-godišnjakinja nožem nasrnula na svog supruga te ga ubola u šaku, zbog čega je završio u bolnici gdje mu je pružena liječnička pomoć. 

Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku izvijestilo je kako je 'donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju'.

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljenica 23. siječnja 2017. oko 16,30 sati u dnevnom boravku obiteljske kuće, tijekom svađe sa svojim suprugom, u jednom trenutku uzela kuhinjski nož i, u namjeri da liši života svog supruga, nasrnula na njega nožem, a kad joj ga je on oduzeo, okrivljenica je uzela drugi kuhinjski nož i u više navrata zamahnula njime prema suprugu. Okrivljenica nije uspjela u svojoj namjeri jer je njezin suprug, kako bi se obranio, ispred sebe držao klupu za vježbanje tako da su dva udarca nožem pogodila u tu klupu, a jednim udarcem noža ga je okrivljenica ubola u vanjski dio lijeve šake ozlijedivši ga (posjekotina). Okrivljenicu je u daljnjim napadima na supruga spriječio njihov sin koji joj je oduzeo taj nož, kao i sljedeći nož koji je ona uzela iz kuhinje i krenula prema suprugu. Protiv okrivljenice je određen istražni zatvor," objavljeno je tada na stranicama DORH-a.

Ipak, istraga je obustavljena, što je za Dubrovački dnevnik potvrdio glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva Vlatko Cibilić. 

Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje kako su se njen suprug i sin odrekli prava na svjedočenje zbog čega je došlo do obustave procesa. 

Popularni Članci