SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO MALOLJETNICU? Muškarcu iz Neretve osumnjičenom za pedofiliju istražni zatvor zamijenjen zabranom približavanja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Starijem muškaracu (78) osumnjičenom kako je više od dvije godine seksualno zlostavljao maloljetnicu, od njene 15. do 17. godine u Kuli Norinskoj, ukinut je istražni zatvor, a ta je mjera zamijenjena mjerama opreza. 

Mjere opreza odnose se na zabranu približavanja i uspostavljanje bilo kakvog kontakta s njom, što je za Dubrovački dnevnik potvrdio i glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav. Kako kaže, odluka je donesena imajući na umu godine osumnjičenog te činjenicu kako se po Zakonu o kaznenom postupku samo iznimno može produljiti istražni zatvor osobama starijima od 70 godina. 

Podsjetimo, muškarca se tereti za kazneno djelo spolni odnošaj bez pristanka i bludne radnje, a prema neslužbenim informacijama Dubrovačkog dnevnika, riječ je o susjedu djevojke. 

Prema informacijama s kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, djevojka je ispitana te je potvrdila navode iz kaznene prijave stoga više na nju ne može utjecati, ali su mu postavljene mjere prema kojima se ne smije ni na koji način približiti djevojci. 

foto: arhiva

Popularni Članci