TRAGEDIJA U HIDROELEKTRANI U PLATU Smrtno stradali M.M. i I.Z., za D.P. se nastavlja potraga

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Požar u hidroelektrani Dubrovnik u Platu je buknuo u četvrtak ujutro oko 9 sati.

Vatrogasci su tijekom dana lokalizirali požar, a policija i ronioci tražili trojicu djelatnika u kanalu koji odvodi vodu iz hidroelektrane u more.

Oko 14 sati na sredini odvodnog kanala je pronađeno beživotno tijelo M.M. (35), a tijelo I.Z. (47) je pronađeno oko 21 sat na obali mora u Cavtatu predio Ključice, dok se za D.P. (33) još uvijek traga. Načelnik policije Ivan Pavličević kazao je kako je sve ukazivalo da nisu uspjeli izaći iz hidroelektrane pred vatrenom stihijom te su skinuli dio odjeće i ušli u odvodni kanal. 

Koordinirana, opsežna pretraga terena s ciljem pronalaska nestalih trajala je jučer cijeli dan, a intenzivirala se tijekom ranih jutarnjih sati s ciljem pronalaska trećeg djelatnika.

Trenutno se pretražuje teren s mora i kopna, usmjereno na širi akvatorij Župskog i Cavtatskog zaljeva, te priobalni pojas. U pretrazi sudjeluju brojni vatrogasci, policijski službenici, ronioci Specijalne policije iz Splita, Interventna jedinica policije i mještani.  Priobalni pojas pretražuje se s dva policijska plovila.

Podsjetimo, nakon požara u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu tri osobe su ozlijeđene te smještene na pulmološki odjel OB Dubrovnik, dok su tri puštene na kućnu njegu.

Očevid požarišta slijedi po završetku potrage, a obavit će ga vještaci MUP-ovog Centra za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić uz potporu protupožarnog inspektora dubrovačke policije.

PRVI DAN POTRAGE U PLATU Pronađeno još jedno tijelo u Cavtatu, traga se za trećim djelatnikom hidroelektrane (FOTO/VIDEO)

Popularni Članci