TUČNJAVA NA PILAMA Dubrovčanin zadao po život opasne ozljede Brazilcu pa kažnjen radom za opće dobro

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Prije dva dana Index je objavio tekst o blagonaklonom gledanju sudova na ispade, često nasilne, sinova političara. I za ozbiljne prijestupe dobiju samo kratke ili uvjetne zatvorske kazne, ili pak rad za opće dobro.

Među ostalima spomenuli su i Nikolu Rudenjaka, sina dubrovačkog HDZ-ovca Andra Rudenjaka. Za mladoga Rudenjaka koji je 2010. nokautirao brazilskog turista našli su presudu. 

Nikola Rudenjak je kažnjen radom za opće dobro. Općinski sud u Dubrovniku presudio je da je Nikola Rudenjak kriv jer je brazilskom turistu Machadu Felipeu nanio teške i po život opasne ozljede. Od snažnog udarca šakom u glavu Brazilac je pao na tlo pri čemu mu je pukla lubanja i nagnječen mozak. 

Za frakturu lubanje i nagnječenje mozga Rudenjak je zaradio osam mjeseci zatvora koje je sud odmah preinačio u rad za opće dobro. Svaki dan koji je trebao provesti u zatvoru zamijenjen mu je za dva sata rada za opće dobro. A i do te je presude došlo nakon više od šest godina nakon što je nokautirao Brazilca, piše Index.hr

Incident se dogodio na Pilama. 

Popularni Članci