ULAŽU SE NADLJUDSKI NAPORI Četvrti dan potrage za posljednjim nestalim još uvijek bez rezultata

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Spasilačke službe cijelu noć su bile na terenu u potrazi za posljednjim nestalim u požaru koji je buknuo u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu.

Načelnik policije Ivan Pavličević pojasnio je kako su potragu proširili na područje od Prevlake do otoka Sveti Andrija, no još nema rezultata. Budući da su vremenski uvjeti danas povoljniji nego jučer, Pavličević je istaknuo kako je će u potragu biti uključeno više snaga. Tako će roniocima pomoći i određeni broj njih iz dubrovačkih ronilačkih klubova kao i veći broj mještana s barkama.

Brodovi pomorske policije, helikopter i kopnene snage ponovo će pretražiti područje župske vale, oko Mrkana, Bobare i Supetra kao i otvoreno more.

Pročelnik HGSS-a Marijo Begić je kazao kako je 15 pripadnika HGSS-a na terenu kao i poseban tim s psom, a četiri drona su u zraku kada ne leti helikopter. Prema njegovoim riječima ekipe su konstantno na terenu i samo se izmjenjuju, a pretražuju se i teško dostupne hridi s kajakom. HGSS-ovci su podijeljeni i na područje od iza Petke do Sustjepana.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice su izvijestili kako se tijekom jučerašnjeg dana, od jutarnjih sati, intezivno tragalo za trećim radnikom nestalim nakon požara u hidroelektrani. Nastavak i inteziviranje pretrage područja nastavlja se i danas od jutarnjih sati. Na terenu je ukupno 35 vatrogasaca, a uz županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića, aktivni su pripadnici JVP Dubrovački vatrogasci, JVP Konavle i DVD Marivanjac, DVD Orašac, DVD Župa Dubrovačka te DVD Čilipi.

Inače, jučer se pretraživalo područje cavtatskog i župskog akvatorija u kojoj su od vatrogasnih snaga sudjelovala 33 vatrogasca iz Vatrogasne zajednice Dubrovnik (JVP i DVD), DVD-a Župa Dubrovačka, koji su osiguravaju područje hidroelektrane), DVD-a Čilipi i JVP-a Konavle.

Helikopterom se pretraživalo područje od Prevlake pa do Lokruma i Petke, a u pretragu su bili uključeni i pripadnici HGSS-a, djelatnici MUP-a, dva policijska plovila, brod obalne straže kao i veći broj građana.

Popularni Članci