ZAR TO NIJE APSURDNO? DORH odbacio kaznenu prijavu protiv Makendonca koji je u Dubrovniku slao pedofilne poruke

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: društvene mreže, Dubrovački dnevnik
Policijska uprava dubrovačko-neretvanska podigla je kaznenu prijavu protiv Makedonca koji je radio i živio u Dubrovniku zbog slanja pedofilnih poruka, a koju je DORH odbacio, neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik. 

Podsjetimo, na Facebook stranici 'Stop pedofiliji SP' objavljena je gnjusna prepiska koju je Makedonac koji je radio u Dubrovniku slao osobi koja mu se predstavila kao djevojčica iz Zrenjanina u dobi od 12,5 godina. Prepiska je objavljena na Dubrovačkom dnevniku, a policija je obavila kriminalističko istraživanje te je prema DORH-u upućen dopis koji je, naposljetku, odbacio kaznenu prijavu. Navodno, argument je taj kako osoba koja se krila iza profila i predstavila kao dijete to nije. 

Inače, grupa 'Stop pedofiliji SP' se služi profilima u kojima stoji kako je riječ o djeci kako bi 'nasamarila' predatore koji žele iskoristiti djecu. Obično muškarci pošalju zahtjeve te krenu pisati vulgarne poruke i, misleći kako se zaista i radi o 12-godišnjem djetetu, nagovarati ga na seks ili slanje eksplicitnih fotografija. No, čini se kako ovdje ipak nema kršenja zakona s obzirom na to kako iza profila ipak nije bilo dijete i sada se samo treba nadati kako navedeni u nekoj drugoj situaciji, u kojoj se uistinu bude radilo o 12-godišnjakinji, neće napraviti istu ili još goru stvar. 

Muškarac je u svojim porukama osobu koja se predstavila kao 12-godišnja djevojčica nagovarao da mu pošalje svoje fotografije dok se kupa, pitao je dira li svoj spolni organ te joj napisao kako želi vidjeti fotografije na kojima je naga, kako želi vidjeti njen spolni organ, grudi i stražnjicu kako bi mogao masturbirati. U porukama je također pitao što ima na sebi, je li to što trenutno nosi usko, a na njenu poruku kako je još uvijek mala odgovorio je kako to nema veze. Na pitanje zašto joj postavlja takva pitanja, kazao je kako 'mu se jebe' i kako mu je cilj 'da ga napali'. U prepisci govori kako se nema čega sramiti jer joj neće spolni organ staviti u vaginu.

Svo vrijeme je osobu koja se predstavila kao 12-godišnjakinja uvjeravao kako se nema čega bojati i kako će cijela stvar ostati između njih. Također joj je i savjetovao da briše poruke kako ih ne bi vidjela njena majka. Da bi stvar bila još gora, muškarac je u prepisci naveo i kako ima dvoje djece te tvrdi kako ima 28 godina. Cijelu prepisku možete pročitati OVDJE

Također, kako je prvi pisao Dubrovački dnevnik, njegov poslodavac, tvrtka Alfaplan Građenje odlučila je ne produljiti ugovor o radu Makedoncu te mu je odjavljena radna dozvola i boravište. 

Popularni Članci