Dr. Kurjak novi rektor međunarodnog sveučilišta u Dubrovniku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.avaz.ba
Senat DIU međunarodnog sveučilišta u Dubrovniku na redovitoj je sjednici izabrao prof. dr. Asima Kurjaka za novog rektora, piše tportal.

Prije izbora na ovu dužnost, najproduktivniji hrvatski znanstvenih prof. dr. Asim Kurjak, inače rodom iz susjedne Bosne i Hercegovine, dvije godine obnašao je dužnost dekana na Fakultetu zdravstvenih znanosti u osnivanju koji je pokrenut na ovom Sveučilištu. Također, godinama vodi uspješne poslijediplomske studije iz područja medicine u 80 zemalja svijeta.

Inače, ime doktora Kurjaka nerijetko se spominjalo i u negativnom kontekstu i to zbog optužbi koje su ga teretile da je od 2000. do 2002. godine izvantjelesno oplodio pet pacijentica i to jajnim stanicama žena koje za to nisu znale niti su dale odobrenje, piše Jutarnji.

DIU međunarodno sveučilište u Dubrovniku prvo je privatno sveučilište osnovano u Hrvatskoj 2008. godine. Ova visokoobrazovna ustanova provodi programe na svim obrazovnim razinama s područja diplomacije, međunarodnih odnosa i međunarodnog poslovanja i ekonomije.

Izvori: tportal / Jutarnji list

Popularni Članci