Evo kako izravnom linijom doći iz Dubrovnika prema europskim metropolama, Tokyu i SAD-u

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Imate prijatelje u Washingtonu? Željeli biste ih posjetiti ove zime, a živite u Dubrovniku i mislite kako će ona nesretna Croatia Airlines propast u međuvremenu, pa tamo nećete moći stići ni nakon tri presjedanja?

Možda ste u pravu! Ne lezi vraže, portal Dubrovački dnevnik vam donosi neke od najatraktivnijih izravnih linija iz Dubrovnika – zimi.

Direktna linija Dubrovnik – Trpanj – Ploče – Gornji Vakuf – Donji Vakuf – Zenica – Sarajevo – Zagreb – Frankfurt – Tokio kao najinteresantnija direktno kombinirana linija na svijetu

Najzanimljivija linija od svih je direktna linija Dubrovnik – Tokio. Za tili čas od osam sati redovnom autobusnom linijom dođete od Dubrovnika do Donjeg Vakufa. U Trpnju uđete u trajekt autobusom, ukoliko se uspijete  ukrcati između pet stotina cisterni goriva, a ako ne, onda čekate, čekate, a kosa vam ionako raste.

Iz Ploča krenete kvalitetnom dionicom kao da ćete na autocestu onim lijepim putem. To vam je usput i besplatni medicinski zahvat. Kad prođete preko svih tih rupa na cesti, kamen na žuči jednostavno otpadne.

Iz Donjeg Vakufa se zaputite pješice u Gornji Vakuf. Za to vam treba cirka deset minuta, ako imate žuljeve onda par minuta više. Pričekate do 15 sati i krenete za Zenicu komfornim autobusom iz 81. godine. Od Zenice do Sarajeva krenete drugim autobusom i došli ste do Sarajeva. Meznete u Želje deset komada, popijete pivu i nastavite za sarajevski aerodrom.

Uključujući čekanje, dolazite u Zagreb za dva sata i to je rutinski. Naravno, čekat ćete spajanje letova Croatie airlines (dobit ćete čaj i kavu za čekanje). Kada se zaputite za Frankfurt sve ćete zajedno obaviti za tri sata, provozati se i pokupiti prtljagu.

Cijena prava sitnica. Od Dubrovnika do Gornjeg Vakufa platit ćete pišljivih 230,00 Kuna, od Vakufa (Gornjeg) do Zenice i Sarajeva još koji 25 BAM (75 Kuna). Za veliku i dugu vožnju zrakoplovom od Sarajeva do Zagreba još dodatno pišljivih 1.370,00 Kuna. Sitnim kunama ćete platiti i rutu na potezu od Zagreba do Frankfurta, samo 1.912,00 Kuna. Ekonomski prihvatljivih 5 tisuća kuna stajati će vas sat od 11 sati od Frankfurta do Tokya.

Svjetski zračni most

Ukupno za direktnu Liniju Dubrovnik – Tokyo (uključujući ćevape u Želje) potrošit ćete povoljnih 8.627,00 Kuna. I onda netko kaže kako se ne može na kraj svijeta ako imate 17 tisuća kuna. Za tili čas od dva, tri dana može se doći čak u u Japan. I onda netko kaže kako smo prometno izoliran Grad. Za tri dana dođete na kraj svijeta, ali zato, kad crkne javna rasvjeta u nekoj od gradskih ulica, na popravak se čeka pet dana. Jebiga, očito ekipa na popravak ne dolazi iz Tokia preko Gornjeg, nego preko Donjeg Vakufa.
 

Popularni Članci