GENERALE, DOBRODOŠLI U SVOJ GRAD! Ante Gotovina preuzeo Povelju počasnog građanina! (VIDEO/FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Povelja počasnog građanina Grada Dubrovnika uručena je generalu Anti Gotovini danas u Gradskoj vijećnici.

-'General Ante Gotovina simbol je pobjede u Domovinskom ratu, ali i simbol pobjede međunarodnog prava', rekao je uvodno gradonačelnik Andro Vlahušić. –'Gospodine generale, dobrodošli u svoj grad', poručio mu je.

Odluku Gradskog vijeća iz siječnja ove godine kojom je general Ante Gotovina proglašen počasnim građaninom pročitao je predsjednik Vijeća Niko Bulić: -'General Ante Gotovina proglašava se počasnim građaninom Grada Dubrovnika zbog iznimnog doprinosa obrani našeg grada, domovine, stvaranju i razvoju hrvatske oružane sile i oslobođenju okupiranh područja Republike Hrvatske. General Gotovina je vitez, hrabrosti, poštenja i časti. Njegovo ime sinonim je za domoljublje, žrtvu i pobjedu'.

-'Hvala. Čast mi je biti vaš počasni građanin, a posebna mi je čast što sam ovdje s vama danas', rekao je između ostalog Gotovina. Njegov govor pogledajte u videu ispod, dok više fotografija donosimo uskoro. 

Podsjetimo, Gradsko vijeće Grada Dubrovnika na svojoj 31. sjednici, održanoj 28. siječnja 2013. godine proglasilo je generala Antu Gotovinu počasnim građaninom Grada Dubrovnika. Nažalost, na dan uručenja general Gotovina nije bio u mogučnosti preuzeti zasluženu povelju.

Foto: Lucija Komaić

Video: Nikša Klečak

 

Popularni Članci