ROŠADE U ODBORIMA: DDS-ovci dali ostavke, evo tko su novi predsjednici i članovi (VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: AČ, Aida Čakić
Sjednica Gradskog vijeća, 11. po redu u ovom sazivu, održana je danas u Velikoj vijećnici. Tijek sjednice pogledajte na videu DD TV-a i pročitajte u tekstualnom obliku.

TIJEK SJEDNICE

Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za izbor i imenovanja, Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za javna priznanja, Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za proračun i financije, Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za statut i poslovnik, Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za međunarodnu suradnju, Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za određivanje imena ulica i trgova u naseljima Grada Dubrovnika i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za predstavke, pritužbe i prigovore su usvojeni.

Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za izbor i imenovanja.

 Umjesto Mladena Gojuna (SDP), novi član je Jadran Barač (SDP).

Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za javna priznanja.

 Umjesto Patricije Mage Vidak (DDS) nova je članica Ivana Šepak (DUSTRA), a umjesto Vida Bogdanovića (HSS) Miho Obradović (HNS).

Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za proračun i financije.

 Umjesto dosadašnje potpredsjednice odbora Terezine Orlić (DDS) tu će funkciju obnašati Ivan Maslać, a na mjesto člana Blaža Peza (HDZ) imenovan je Ivo Lučić (HDZ).

Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za statut i poslovnik.

 Miho Obradović (HNS) postao je član umjesto Mladena Gojuna (SDP).

Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za međunarodnu suradnju.

Nova potpredsjednica je Katarina Doršner (HDZ) umjesto Nikoline Soko (HDZ), umjesto Ivana Jelčića (DDS) imenovan je Rikard Rossetti (DUSTRA) za člana, a umjesto Gojuna Barač.  

Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za određivanje imena ulica i trgova u naseljima Grada Dubrovnika.

Članom odbora je postao Marijo Bekić (HDZ) umjesto Soko.

Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za predstavke, pritužbe i prigovore.

Novi predsjednik je Maslać koji je na tom mjestu zamijenio Jelčića.

Prijedlog zaključka o sklapanju ugovora 2/3 suvlasničkog dijela prostora u Sustjepanu.

20:47 Bogdanović je kazao kako bi ovo trebala biti prva faza, a kako bi zgrada trebala u cijelosti prijeći u vlasništvo Grada.

20: 45 Franković: Radi se o darovanju ljetnikovca Bunić Kaboga. Gradu se vraća jedna vrijedna imovina, a procijenjena je preko 20 milijuna kuna što znači kako će Grad postati većinski vlasnik Bunić Kaboge, a prizemlje je u vlasništvu Hrvatskog restauratorskog zavoda.

Prijedlog zaključka kojim se regulira sklapanje Sporazuma o međusobnim pravima i obvezama između Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Dubrovnika je prihvaćen jednoglasno.

20:22 Kristić je kazao kako nema smisla graditi POS-ove stanove u Solitudu bez riješenog pitanja Lapadske obale, na što je Franković kazao kako će se Lapadska obala graditi, bez obzira na Solitudo i kako će se izgraditi  u ovom mandatu te kako ne treba poentirati na tim temama.

20:10 Franković: Prije nego što se uruče ključevi braniteljima za ove stanove, bit će riješena problematika zemljišta na Pobrežju i Nuncijati. Početkom 2020. godine imat ćemo u potpunosti riješeno pitanje stambenog zbrinjavanja branitelja.

20:05 Tokić: Ministarstvo je raspisalo javnu nabavu na procijenjenoj vrijednosti kad je projektantska procjena bila takva kakva jest. Javile su se dvije tvrtke koje su imale iznimno visoku cijenu u odnosu na procjenu. Ne pričamo o POS-ovim stanovima. Ovo je zakon o zbrinjavanju branitelja, to je nešto drugo. To nije etalonska cijena.  

20:03 Maro Kristić (Most) je kazao kako je cijena od 11 tisuća kuna po metru kvadratnom pretjerana.

19:58 Franković: Sukladno prijedlogu, dio stanova koji bi se gradio u Mokošici, dakle 65 bi pripao Ministarstvu branitelja, a 43 Gradu Dubrovniku. Te 43 stambene jedinice bi bili prvi stanovi koje bi Grad namijenio za dubrovački POS; prvih 10 godina najma, a onda mogućnost kupnje. Sav prihod bi bio uključen u cijenu prije kupnje. Grad Dubrovnik sufinancira preko 10 milijuna kuna za izgradnju stanova braniteljima. Dubrovnik će u nekoliko mjeseci riješiti pitanje zbrinjavanja branitelja.

Prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Dubrovnika za 2017. godinu je usvojen uz dva suzdržana glasa.

19:56 Potrebica: Odbor za Proračun i financije se sastao u uobičajenoj proceduri prije sjednice Vijeća. Većinom glasova, uz jedan suzdržani glas kolege koji je kazao kako nije pročitao materijale, usvojili smo zaključak o izvršenju Proračuna za 2017. godinu.

19:53 Franković: Možete iščitati kako su ukupni prohodi  447 600 000 kuna, a rashodi viši od 425 milijuna kuna proračuna za prošlu godinu. U 2017. godini je ostvaren višak od 22 milijuna kuna.

Prijedlog zaključka o donošenju Plana gospodarenja otpadom Grada Dubrovnika za razdoblje od 2018. – 2023. godine je usvojen većinom glasova.

19:31 Bogdanović je upozorio kako nije predviđeno što s pitanjem mulja.

19:13 Nikolić: Ne donosimo mi ovaj plan jer nam je do europskog novca niti je to cilj dokumenta. Rasprava je krenula u drugom smjeru. Gospodine Pezo, ne morate Baračeve navode spuštati na političku razinu, dajte da svatko iznese svoje mišljenje. Ne slažem se ni s ovom lokacijom na Lučinom razdolju ni s ovom tehnologijom.

19:11 Čale Mratović: Kad god nešto kažem, Pezo dođe i kaže kako nemam pravo govoriti. Sad je Vlahušić kriv jer Županija nije radila svoj posao, očito je kriv i za svjetsku krizu. Plan je izglasan u 2017. godini, nije se mogao raditi prije.  

19:09 Barač: Cijenjeni kolega Pezo, nisam bivši gradonačelnik, niti Zmajlović, niti sam se svađao. Samo sam ukazao na projekt koji je predviđen na Lučinom razdolju i odgovorno smatram kako se on neće napraviti. Nemojte da počnem komentirati posao vaše stranke s vrha pa nadalje. Posebno je neukusno da vrijeđate gospođu koja je iskoristila demokratsko pravo da govori za govornicom.

19:08 Obradović:  Mislim kako biste trebali, predsjedniče GV, upozoriti na ovakav način komunikacije.

19:06 Rossetti: Rekli ste, Čale Mratović, kako ćete glasati za ovo ako nam fali ruku, ali nam nije jasno zašto ste govorili sve ostalo. Moramo izglasati plan da bismo izvukli solde iz Europe, a hoćemo li uspjeti, ne znam.

19:04 Marko Potrebica (predsjednik GV, HDZ): Prepao sam se kako je ovo HDZ-ov grozni plan, kao da smo mi sjeli u kancelariju i pisali plan kako naštetiti Gradu. Ovaj plan nema stranačku pripadnost jer je postojalo javni natječaj, a javila se tvrtka koja nema veze s HDZ-om. Oni su radili u Rijeci, pa nije valjda kako su u Rijeci mogli napisati plan, a ovdje ne? Pa nemojmo da se zbog politike svađamo na proceduralnim stvarima.

19:03 Pezo: Gospodine Barač, Mirela Holy je zaustavila projekt, a Zmajlović nije ništa napravio. Vlahušić također ništa nije napravio u osam godina. Štoviše, opstruirao je priču i nije održao nijedan sastanak s Dobroslavićem. Čale Mratović je spomenula pad proračuna, a moram kazati kako je plan donesen 2015. godine. Niste radili ništa po ovom pitanju pa da malo isperete obraz trebali biste glasati za ovo.

18:52 Jadran Barač: Mi nismo protiv povlačenja sredstava već smo za doradu ovog prijedloga jer se on oslanja na izgradnju županijskog centra za gospodarenje otpadom. Javnost i struka su više puta isticali kako Lučino razdolje nije najbolje rješenje. Bilo bi dobro ovo doraditi pa ćemo mi podržati.

8:45 Terezina Orlić: Mi ćemo usvojiti ovaj plan, ali tu nije sve krasno i divno jer puno kasnimo iako ne treba isticati odgovornost. Lučino razdolje nije baš tako blizu, reciklažno dvorište čini mi se da treba uzeti u obzir i broj turista, nemamo službeno odlagalište građevinskog otpada, nije moguće ispoštovati izgradnju centra do 2021... Važno je da edukacija krene što radnije jer mladi moraju znati o odlaganju otpada.

18:37 Mato Franković:  Do kraja godine prestaje odlaganje na Grabovici, a sve daljnje aktivnosti će biti napravljene u suradnji  s Ministarstvom okoliša. Grabovica nije ugroza za zdravlje građana. Na raspolaganju su nam velika sredstva i apeliram na vijećnike da je ovaj dokument važan i s njim možemo napraviti velike korake.

18: 36 Miho Obradović: Što vama znači skora budućnost. Ovdje piše da će Grabovica biti zatvorena izgradnjom Lučinog razdolja.

18:29 Mato Franković: Plan gospodarenje otpadom je važan dokument i ne mogu vjerovati da netko neće glasati za njega. Postojeći plan koji je bio na snazi do 2015. godine je istekao i pred nama je izrazito naporno i teško vrijeme u kojem RH mora povući velika sredstva za gospodarenje otpadom. Preduvjet je plan gospodarenja otpadom i svaka jedinica neće moći dobiti sredstva iz EU fondova. Ovaj plan predviđa sanaciju i zatvaranje Grabovice. Zašto se to ranije nije napravilo morate pitati nekoga drugog. Idealan scenarij je izgradnja centra za gospodarenje s otpadom, a do tada moramo sanirati i zatvoriti Grabovicu.

18: 27 Miho Obradović: Čudno mi je da piše kako se provode redovne informativne aktivnosti. Mi nećemo glasati za ovaj plan jer ne nudi nikakva rješenja. Stanje je loše zbog Grabovice, a Lučino razdolje će biti tek za 10 godina ako i tad. Ovim planom se ne smanjuje količina i odvajanje otpada. Kasnimo i ne radimo dovoljno te će nas u budućnosti skupo koštati.

18:25 Nikolin Bakšića voditeljica projekta ispred tvrtke DLS spomenula je od postojećih građevina Grabovicu koja je odlagalište otpada, reciklažna dvorišta i lokacije za prikupljanje glomaznog otpada. Kao obveze Grada Dubrovnika nabrojala je zgradu godišnjih izvješća i navela kako se planira uvesti još reciklažnih dvorišta. Ciljevi i mjere su smanjenje do pet posto do 2023. godine, odvojeno skupiti 40 posto od komunalnog i 70 posto od građevinskog otpada, gospodariti morski otpad.

18:18 Pročelnica Jelena Lončarić pojasnila je kako je Grad izradio plan od 2018. do 2023. godine te da je u tome sudjelovala Čistoća. "Postoje oprezi koje Grad mora ispuniti i obvezan je gospodariti otpadom, organizirati reciklažna dvorišta, provedbu informativnih aktivnosti. Po donošenju plana obvezni smo organizirati mjere i dostaviti izvještaje Županiji", kazala je.

 

VIJEĆNIČKA PITANJA

18:07 Franković: Sredstva će biti osigurana u proračunu i vjerujem kako će dvorana služiti na ponos Mokošici. Što se tiče javnih površina, mi odluke represijskih mjera nismo donijeli ni u ovom ni u prošlom sazivu, one su tu dugi niz godina. Zašto nisu bile korištene, ja ne znam odgovor. Sad ispada mi po prvi put uvodimo nove mjere što nije istina. Te mjere su sastavni dio dokumenata Grada Dubrovnika. Zašto se nisu primjenjivale, je li bilo sve u redu na javnim površinama, ja to ne znam. Ali građani se žale već dugi niz godina, dakle nije bilo sve u redu. Jasno sam na sastanku s ugostiteljima rekao kako od njih očekujemo partnerski odnos. To znači poštivanje ugovornih stavki. Sedam dana bez javnih površine je žuti karton. Onda ide drugi žuti, a onda i crveni koji znači trajno oduzimanje javne površine. Opet podsjećam na gospođu koja je naglasila kako je moja glasačica. Ako ste glasali za mene da biste dobili benefit, zafrkali ste se. Ne morate više nikad. Ne trčim utrku za osam ni 15 godina nego četiri godine!

18:05 Blaž Pezo (HDZ): Sportska dvorana u Mokošici je sve samo ne reprezentativan prostor u kojem judo trenira preko 80 djece. Postoji li neki projekt? Drugo pitanje, nakon novog uklanjanja stolova s javne površine, Ceh ugostitelja vas proziva jer kažnjavate odmah na prvu. Jeste li zaista prenaglili ili je nešto drugo u pitanju?

18:02 Franković: Upozorio sam Pašalića na Las Vegas svjetla u Marini Frappi jer se zbog njih građani osjećaju kao da su u cirkusu. Nisam znao kako sad puštaju zelena svjetla, ponovno ću ga upozoriti. Nema zelenih ili crvenih svjetala, a iza ljetnikovci.

18:00 Matija Čale Mratović (nezavisna) upozorila je na problem svjetala u marini Gruž.

17:56 Franković: Postojao je projekt Vatrogasnog doma na magistrali, a lokacija je izbrisana iz Prostornog plana, iz ne znam ni ja kojeg razloga. Nedavno smo otvorili Vatrogasni dom DVD-a Osojnik, a Olga Stoss je kazala kako je spremna pomoći u financiranju velikog Vatrogasnog doma. Tamo gdje su sada vatrogasci bi se sigurno ostavila jedna interventna jedinica.

Što se tiče Čubranićeve ulice,pretpostavljam kako pričamo o Mlinaru. Mi ćemo ih upozoriti kako moraju ugraditi filtere.

Što se tiče kažnjavanja ugostitelja, kažnjavat će se svi koji se ne budu pridržavali propisa. Čitali ste kako sam kaznio svoju glasačicu, jesam i opet ću svakoga tko krši propise, bez obzira kojoj opciji pripadao.

17:54 Miho Obradović (HNS): Imate li u planu izmjestiti vatrogasce s postojeće lokacije? Je li itko od vas prolazio Čubranovićevom ulicom?

Jeste li primijetili smrad?

17:51 Tokić: Termin aglomeracija su svi projekti vodovoda i odvodnje. Nije tim projektom obuhvaćeno područje Elafita ni Orašca. Sve ostalo je obuhvaćeno projektom aglomeracije. Nakon godinu dana smo u situaciji da imamo još dvije kritične točke za ostvarenje svojih ciljeva, prva je studija utjecaja na okoliš, a druga je UPU Osojnika te kreće javna rasprava. To je osnova za dobivanje preostalih lokacijskih dozvola. U kakvom smo stanju zatekli projekt, ne moram ni govoriti. No, uspjet ćemo ga izvući do kraja.

17:47 Franković: Konačno su profunkcionirali mjesni odbori i gradski kotarevi. To će biti žile kucavice našeg Grada. Prvi put ćemo izglasati i mini proračune mjesnih odbora i gradskih kotareva. Tajnici će se vratiti, koji broj tajnika nam je potreban i oni moraju imati ovlasti komunalnih redara, ali nekoliko odbora s malim brojem stanovnika će pokrivati jedan tajnik. Tajnici da, ali moramo vidjeti koliki broj.

17:43 Emilijo Puljizević (HDZ) je uputio pitanje oko izbora za gradske kotare. 'Bivši gradonačelnik je ukinuo tajnike jer su oni valjda hladni pogon. Jedan tajnik radi od Brgata do Brsečina, uključujući i Gornja sela. Bitno bi bilo vratiti tajnike', kazao je. Drugo pitanje se odnosilo na pitanje aglomeracije.

17:38 Franković: Ideja je postojala kako bi bilo dobro da Libertas vozi shuttle bus i to je bila dobra ideja, ali nije po zakonu jer se gradske tvrtke ne mogu baviti komercijalnom djelatnošću. Što se tiče Nuncijate, drugačije su zone pa su drugačija ograničenja, možda bi se trebale staviti iste zone, svjetleća upozorenja i kamera. Imamo autobusne stanice koje nemaju pješački prilaz ni s jedne ni s druge strane. Kome onda ta stanica služi?

17:34 Vido Bogdanović (HSS) je također uputio pitanje oko prometa; Libertasa i Nuncijate.

17:30 Tokić: Skup mjera ima nekoliko stupnjeva u sklopu Respect the Cityja. Svi problemi koji su grupirani u tri faze te će biti obuhvaćeni revizijom prometne studije koja će se odraditi.

17:29 Jadran Barač (SDP): Dosta se govorilo o prometu. Postoji li dugoročni plan prometnog rješenja za Grad koji će sadržavati infrastrukturne projekte? Planira li se napraviti i u kojem roku, ako ga nema?

17:10 Franković: Dosad smo naplatili više od 500 parking kazni za ometanje prometa i slično. No, morate znati proceduru koju prometni redar radi prilikom prekršaja vozila. Do njih dođe redar, napravi fotografiju i tek nakon pet minuta smije doći i naplatiti kaznu. I onda se oni vrte u krug čim dođe prometni redar. Što se tiče agencija, one nisu problem. To su divlji bookeri, isti oni s kojima muku mučimo na Pilama. Sad idu okolo s kišobranima i na crno prodaju izlete. 

17:06 Ljubomir Nikolić (KLGB Srđ je Grad): Upozorio bih na problem parkirališta Tabor-Tenis gdje se otežava promet zbog taksista i agencija te onemogućava parkiranje građanima koji plaćaju kartu. Drugo pitanje, Lapadska obala je dana marini Frappi za smještanje mehanizacije, parking je poluprazan. Hoće li se sada vratiti ta lokacija građanima i poslovnim subjektima?

16:57 Franković : Više puta smo pisali Ministarstvu, oni su za to zaduženi.

16:56 Ivo Lučić (HDZ): Što je s uklanjanjem antena mobilnih operatera u Gružu?

16:55 Orlanda Tokić (zamjenica gradonačelnika): S jedne strane imamo legalna parkiranja, a druge nelegalna. Pristupilo se izradi nogostupa koji bi omogućio pješački koridor, a iscrtala bi se parkirna mjesta. Na suprotnoj strani također više neće biti kosog parkiranja.

16:53 Željko Raguž  (DUSTRA): Na ulazu u Uvalu Lapad poviše plaže postoji rampa. Sa strane dječjeg igrališta hotela Park postoji nekoliko vozila koji se nelegalno parkiraju, a nemamo legalno napravljen nogostup. Imate li rješenje?

16:43 Franković: Što se tiče vanjskog zida ljetnikovca, to je u privatnom vlasništvu, no mi možemo pomoći. Sutra ćemo poslati komunalno redarstvo. To zaista dugo tako stoji. Što se tiče javnog WC-a, u Gružu imamo veliki problem ,a kako bismo priskočili rješavanju problema, u razgovoru s Lučkom upravom Dubrovnik smo utvrdili kako ima jedan veliki sanitarni objekt koji je adekvatan. Komunalno redarstvo priprema znakove kako bi građani i gosti koristili sanitarni čvor. Kroz nekoliko dana će sve biti spremno. Uskoro dolazi i javni WC u Lapadu na području tržnice, a riješit ćemo i ovaj na Pločama. Našli smo dobro rješenje u povijesnoj jezgri, ali čekamo očitovanje.

16:41 Rikard Rossetti (DUSTRA): Na vanjskom zidu gruškog ljetnikovca nalazi se trula daska koja prijeti prolaznicima da padne po prolaznicima. Drugo pitanje, hoće li Gruž dobiti javni WC?

16:38 Franković: Promet u mirovanju je gorući problem u cijelom Gradu. Postoji ideja da se probije cesta i prijeđe u Čokolino, no ona još nije razrađena. Nismo krenuli u smjeru rješavanja te priče.

16:37 Dolores Lujić (Most): Stanovnici Kineskog zida se žale na nedostatak parkirnih mjesta. Ne samo da ih nedostaje nego se u jednoj prometnoj traci prometuje u oba smjera, a nema ni autobusne linije.

16:30 Franković: Lapadska obala je kompleksni predmet koji je odijeljen u dvije faze; prva je pri kraju, potrebno je provesti postupak izvlaštenja. Za 15 ili 20 dana ćemo osigurati sredstva za to. Druga faza obuhvaća projekt planirane ceste u koji je ušla koncesija tvrtke Frappa. Sad imamo s jedne strane planiranu javnu cestu unutar koncesijskog područja drugog subjekta. To nije jednostavna priča. Pitanje je kakav je odnos prema koncesionara prema Gradu. Vidim kako gospoda s nezavisne liste misli kako se to rješava lako, ali to nije tako i potrebna su financijska sredstva u iznosu od 40 milijuna kuna. Uskoro ćemo imati sastanak u Ministarstvu mora gdje ćemo razriješiti kako je uopće došlo da je koncesijsko područje ušlo u cestu i kako će RH obeštetiti koncesionara kojemu je dala koncesiju za nešto što je naše.

Što se tiče azila, uskoro ide natječaj. Nikad nećemo uspjeti suglasje svih postići. U trenutku kad definiramo lokaciju, presjeći ćemo i reći kako ćemo tu graditi azil. Nekome će se sviđati, nekome manje. Azil nije ono što vidimo na Žarkovici, postoje jasni standardi.

16:28 Marijo Bekić (HDZ): Problem prometovanja na Lapadskoj obali je dugogodišnji problem. Hoće li se u dogledno vrijeme rješavati ta cesta? Drugo pitanje se tiče azila za napuštene životinje.

16:23 Mato Franković (gradonačelnik): Sigurnost u cestovnom prometu je jedno od aktualnih pitanja. Kolegica je spomenula Lopud. Vlada jedan komunalni nered i pripremamo akciju u kojoj ćemo na Elafite poslati ekipu koja će provjeravati koliko se tko drži propisa. Električna vozila pomažu u životu olakšavajući dostavu i slično, ali sve to može biti odrađeno s mjerom. Što se tiče ostalih aspekata sigurnosti, trenutno smo identificirali jednu od žurnih točaka, a to je skretanje za Bosanku. Tamo se događa jednom tjedno prometna nesreća. Od Hrvatskih cesta smo dobili suglasnost za šire ugibalište, a najesen bi HC u potpunosti riješile promet treće trake odnosno skretača. Na skretanju za Bosanku će u narednim danima krenuti radovi, isključivo po noći.

Ulica Branitelja i brza vožnja... To su naši sugrađani koji jako dobro znaju gdje se što nalazi i kako su tu vrtići i domovi. Tu treba postaviti kamere.

16:19 Katarina Doršner (HDZ): Proteklog tjedna smo imali 19 nesreća s jednim smrtnim ishodom. Što se tiče Lopuda i sezone, povećava se broj električnih vozila koja služe i za neregulirane svrhe. Hoće li Grad postaviti stupiće i onemogućiti divlju vožnju? Nema kontrole, vozila voze i maloljetnici, riva je uska.

Drugo pitanje se odnosi na gradski kotar Pile-Kono, Ulicu Branitelja Dubrovnika gdje se razvijaju neprilagođene brzine. Tu su i dva vrtića, doma umirovljenika, hotel, uzak nogostup.

16: 13 Izvješće Mandatnog odbora

U Gradsko vijeće danas je ušao čelnik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač koji u vijećničkim klupama mijenja dosadašnjeg vijećnika Mladena Gojuna. Umjesto HDZ-ove Nikoline Soko, u Vijeću će od danas sjedati Ivan Maslać.

16:11 Dnevni red je nadopunjen točkom Prijedlog zaključka o sklapanju ugovora 2/3 suvlasničkog dijela prostora u Sustjepanu.

D n e v n i  r e d
 
 

  1. Izvješće Mandatnog odbora.
  1. Vijećnička pitanja.
  1. Prijedlog zaključka o donošenju Plana gospodarenja otpadom Grada Dubrovnika za razdoblje od 2018. – 2023. godine.
  1. Prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Dubrovnika za 2017. godinu.
  1. Prijedlog zaključka kojim se regulira sklapanje Sporazuma o međusobnim pravima i obvezama između Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Dubrovnika.
  1. Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za izbor i imenovanja.
  1. Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za javna priznanja.
  1. Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za proračun i financije.
  1. Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za statut i poslovnik.
  1. Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za međunarodnu suradnju.
  1. Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za određivanje imena ulica i trgova u naseljima Grada Dubrovnika.
  1. Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Odbora za predstavke, pritužbe i prigovore.

Popularni Članci