AMBICIOZNI PLANOVI I RAST PROMETA Izvrsni rezultati Javne ustanove Rezervat Lokrum

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: lokrum.hr
Javna ustanova Rezervat Lokrum ostvarila je izvrstan prodajni rezultat te je do 15. svibnja ove godine prodala 16.900 jednokratnih povratnih karata što je porast od 70,5% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ovakav rast prodaje realiziran je uz povećanje cijene osnovne karte sa 100 na 120 kuna  čime je prihod od prodaje karata porastao za 84%.
U duhu spomenutih izvrsnih rezultata, Javna ustanova Rezervat Lokrum nastavit će širiti svoje usluge te će i ovog ljeta omogućavati plovidbu dubrovačkim vaporettom, odnosno spajati s Lokrumom Mokošicu, Gruž, Srebreno i Cavtat uz sve pogodnosti koje su i lani vrijedile za Dubrovčane, Župljane i Konavljane.

Vaporetto će krenuti već početkom lipnja, a ugovori sa susjednim općinama bit će potpisani u najskorijem roku.

Dogovorena je obnova Benediktinskog samostana sa Zavodom za obnovu, a tvrđave Royal s Društvom prijatelja dubrovačke starine, čime će napokon svi objekti na Lokrumu biti obnovljeni i stavljeni u funkciju.

Obzirom da je očekivani višak prihoda nad rashodima u 2017. oko 10 milijuna kuna, a u petogodišnjem razdoblju oko 70 milijuna kuna,  Javna ustanova Rezervat Lokrum nastavit će ulagati i u područja van samog Lokruma te, zajedno s Gradom Dubrovnikom stvarati financijske i organizacijske preduvjete za kupnju otoka Dakse od privatnog vlasnika te daljnje upravljanje i skrb o Daksi kao javnom prostoru s memorijalnim centrom uvijek dostupnom posjetiteljima.


Nakon Orsule, čiji će amfiteatar ove godine biti domaćinom međunarodnog glazbenog festivala, interes nam je našim sredstvima preuzeti i posjed nad prostorom Žarkovice te kroz upravljanje tim zemljištem, a u suradnji s  Gradom Dubrovnikom i Društvom za zaštitu životinja Dubrovnik riješiti pitanje izgradnje azila za napuštene životinje.

Popularni Članci