'AMOR U KNJIŽNICI' Izabrane najljepše ljubavne pjesme (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dkd
Čitanje naljepših ljubavnih pjesama održalo se na Valentinovo 14. veljače u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Knjižnice su raspisale 1. Natječaj za izbor najljepše ljubavne pjesme pod nazivom „Amor u knjižnici“ u dvije kategorije: za učenike osnovnih škola od petoga do osmoga  razreda i za učenike srednjih škola.

Prosudbeno povjerenstvo kojeg su činili akademik Luko Paljetak, Tajana Martić, profesorica hrvatskoga jezika i Renata Zlatković, dipl. knjižničarka i književnica je od zaprimljenih radova izabralo tri najljepše ljubavne pjesme u obje kategorije.  Zaprimljeno je ukupno 27 radova, od čega 19 iz osnovnih, a 8 iz srednjih škola, a svim učenicima prijavljenim na natječaj dodijeljene su zahvalnice.

U kategoriji osnovnih škola na području Dubrovačko – neretvanske županije treće mjesto pripalo je učenici V. razreda Osnovne škole Gruda Petri Radoš s pjesmom ”Ljubav” pod mentorstvom profesorice Pauline Kisić Pendo. Drugo mjesto osvojio je Damir Zubčević iz Osnovne škole Lapad s pjesmom ”Amor u knjižnici” mentorice profesorice Blaženke Bračun. Pobjednica je Karla Popović, učenica VII. razreda Osnovne škole Lapad s pjesmom ”Što je ljubav” pod mentorstvom profesorice Danijele Bubalo.

U kategoriji srednjih škola treće mjesto osvojila je pjesma Antonije Bračun ''Sjaj prve ljubavi'', učenice I. razreda klasične gimnazije Ruđera Boškovića mentorice Mirjane Žeravica. Drugo mjesto pripalo je učenici IV. razreda Turističke i ugostiteljske škole Valentini Dominković s pjesmom ”Ruža” pod mentorstvom profesorice Marije Prkoča. Pobjednica je Karmen Knežić, učenica II. razreda Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića s pjesmom ”Mojoj ljubavi” mentorice profesorice Mirjane Žeravica.

Pobjednici natjecanja dobili su atraktivne nagrade, osnovnoškolci strip izdanje ”Novele od Stanca” Marina Držića koje je priredio Dubravko Kastrapelli, a srednjoškolce su  obradovale ”Pjesme ljuvene” /"Pjesme ljubavne" Marina Držića koje je priredio akademik Luko Paljetak. Zahvaljeno je i objektima kojii su učenicima osigurali nagrade, a to su Dom Marina Držića, pizzeriji Tabasco i slastičarnici Dolce Vita.

Program se odvijao uz financijsku potporu Grada Dubrovnika. 

Popularni Članci