APSURD NA STRADUNU Umjesto funjestre montirali monitor, Grad tvrdi - postavljen je protuupravno

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Javnost je zaintrigirao slučaj montiranja reklamnog monitora umjesto funjestre na Stradunu, a o događaju se očitovao Grad.

'Postupajući po ovom predmetu, Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika izvidom je u ponedjeljak utvrdilo da je reklamni uređaj s elektronskim prikazom slike postavljen samoinicijativno i protupravno. U međuvremenu, dok je Komunalno redarstvo pristupilo obradi predmeta i izradi Naloga za uklanjanje, monitor je uklonjen. 

Naime, člankom 60. Pravilnika o reklamiranju Grada Dubrovnika propisano da se u prvoj zoni (povijesna jezgra) mogu postavljati samo neosvijetljene, samostojeće i prenosive reklamne vitrine tradicijskog izgleda i boje, u koje se plakati i predmeti oglašavanja ulažu unutar metalne vitrine, ostakljene s prednje strane, a služe za oglašavanje kulturnih događaja.

Istim člankom propisano je i da se reklamni uređaji s elektronskim prikazom slike mogu postavljati samo za vrijeme značajnih manifestacija (kulturnih i drugih), te u sponzorske svrhe uz odobrenje upravnog odjela nadležnog za komunalno gospodarstvo. Takvo odobrenje u ovom slučaju nije izdano.

Želimo naglasiti da će svaki sličan pokušaj protupravnog reklamiranja pratiti izdavanje Naloga o uklanjanju, sukladno odredbama Pravilnika o reklamiranju, te sankcioniranje prema Odluci o komunalnom redu,' stoji u reakciji Grada.

Popularni Članci