Roko Tolić i Todorićeva kuma grade ispod lapadske tvrđave (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , Goran Mratinović
Iako se znalo kako vrh Lapada, točnije glavicu Babinog kuka čeka izgradnja, sukladno važećim prostorno-planskim dokumentima, ovih dana građani su ipak ostali iznenađeni zbog bagera koji su stigli doslovno do same tvrđave. Krenula je gradnja ceste i nakon toga pratećih stambenih objekata. Zasad poznati vlasnici nekretnina na tom potezu su nogometaš Emir Spahić, ali i kako je ovih dana istaknuto na ploči gradilišta također  Roko Tolić i Iris Valentić, kćerka dubrovačkog poduzetnika Srećka Žuneca koja je udana za sina od bivšeg premijera Nikice Valentića. 

Vjenčani kum bio im je Todorićev sin Ivan, a njihov odnos posljednjih mjeseci spominjao se u javnosti također u vidu promjene vlasništva Todorićeve vile na Pločama s bivših vlasnika na Iris Valentić. 

Bageri u Lapadu kopaju punom parom na potezu od ulice Kardinala Stepinca, pokraj Hotela More, do vrha Babinog kuka i same tvrđave. 

Roko Tolić, koji je godinama bio direktor Zračne luke Dubrovnik i Iris Žunec navedeni su na tabli gradilišta kao investitori koji su za svoje buduće nekretnine ishodili sve potrebne dozvole. Inače, gradnja se odvija na dvije parcele, a Tolić i Valentić u svom vlasništvu imaju četvrtinu zemljišta. Ostali vlasnici su Ivan i Nikola Sršen, također po četvrtinu. 

Kako doznaje Dubrovački dnevnik, Tolić i Žunec grade na donjem dijelu obuhvata, uz ulicu Kardinala Stepinca, a Sršen poviše, prema Tvrđavi.

Popularni Članci