Biljana Borzan posjetila Dubrovnik i poručila: Borit ćemo se za ravnopravnost hrvatskih građana unutar Europske unije

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: A.Č.
SDP-ova kandidatkinja za Europski parlament Biljana Borzan danas je posjetila Dubrovnik gdje se družila s građanima. 

Borzan je naznačila kako tijekom kampanje obilazi cijelu Hrvatsku s ciljem da podsjeti građane zašto je važno izaći na izbore za Europski parlament.

- Ja sam u kampanji od prvoga dana mandata, a to je zadnjih pet godina. Europski parlament je institucija u kojoj se danas izglasavaju dvije trećine zakona koji se tiču hrvatskih građana i zbog toga je izuzetno važno tko će nas tamo predastavljati. Trećina odluka je na našem Saboru, ali većina se odlučuje u Bruxellesu - kazala je Borzan dodavši kako je uvijek bila fokusirana na teme koje se tiču građana.

- Ako ponovno budem izabrana nastojat ću raditi u istom tonu. Naš slogan je 'Ravnopravna Hrvatska' jer, iako je Hrvatska članica već šest godina, još uvijek imamo određenih problema u funkcioniranju i nismo ravnopravni u svakom segmentu kao što su građani Francuske, Njemačke, Italije i ostalih. Želimo poslati poruku da dok god je socijaldemokrata u Europskom parlamentu borit ćemo se da svaki hrvatski građanin bude ravnopravan s onim iz neke bogatije i naprednije zemlje članice Europske unije - zaključila je Biljana Borzan posjetivši Dubrovnik.

Popularni Članci