OD 'TRAVE' DO KOKAINA Ukupno 53 osobe uhvaćene u posjedu droge, metkovski 'poljoprivrednik' zasadio konoplju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ilustracija
U proteklih tjedan dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 53 osobe  zatečene su u posjedu manjih količina marihuane, hašiša, ecstasya, speeda,  halucinogenih gljiva, opijuma, kokaina, indijske konoplje, LSD-a, MDM-a, crystal metha, kratoma i tableta koje se nalaze na popisu droga.

Radi se o 15 hrvatskih i 38 stranih državljana kod kojih je droga najvećim dijelom pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima i na području  Dubrovnika, Metkovića, Pelješca i Cavtata.

Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani su prekršajno ili kazneno sankcionirani.

Izdvajamo slučaj zapljene tri stabljike indijske konoplje, visine od 130 do 167 cm, koja je tijekom jučerašnjeg dana pronađena na poljoprivrednoj parceli u Metkoviću. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je pronađenu indijsku konoplju uzgajao 35-godišnjak kod kojeg je pronađena i manja količina marihuane i sjemenke indijske konoplje. 

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama policija protiv 35-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.  

Popularni Članci