OBJEDINJENI HITNI PRIJEM Sve bi moglo biti gotovo do kraja godine, pogledajte kako napreduju radovi (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Radovi na objedinjenom hitnom bolničkom prijemu Opće bolnice Dubrovnik su u punom jeku, a danas ih je obišao ravnatelj bolnice dr. Marijo Bekić, u pratnji izvođača radova. 

"Nakon provedenih postupaka javne nabave, Opća bolnica Dubrovnik je krenula u projekt. Riječ je o investiciji vrijednoj 20 milijuna kuna, a riječ je o sredstvima iz EU fondova. Prema ugovoru, rok za dovršetak radova je ljeto 2019. godine, no sami radovi bi mogli biti gotovi i do kraja ove godine," izjavio je dr. Bekić.

Izvođač radova je tvrtka Tromont, a ovo je treća suradnja između Bolnice i građevinske tvrtke s obzirom na to kako je već izvodila radova na poliklinikama i odjelu za palijativnu skrb.

"Prvo smo krenuli u demontažu starih instalacija, zidova i slično, što je trajalo mjesec dana. Nakon toga smo krenuli u montažu novih instalacija. Radovi napreduju, ispred dinamičkog smo plana oko mjesec dana, sve ide svojim tijekom," izjavio je glavni inženjer Jakov Gotovac.

Cilj projekta je uspostava objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Dubrovnik kako bi se povećala dostupnost hitne zdravstvene skrbi pacijentima uz istodobno povećanje njezine kvalitete. Adaptacijom postojeće bolničke zgrade unutar kompleksa bolnice, te nabavom i ugradnjom suvremene opreme očekuje se povećanje dostupnosti zdravstvene skrbi za hitna stanja, optimizacija poslovnog procesa bolnice u zbrinjavanju hitnih stanja te kvalitetnije i brže pružanje hitne medicinske pomoći.

Podsjetimo, radovi su započeli u veljači, a kako napreduju, pogledajte u fotogaleriji.

Popularni Članci