BOŽIĆNO PRIMANJE KOD BISKUPA Tko se počastio na domjenku u klaustru svete Klare (FOTOGALERIJA)

Autor: Alena Hadžić Autori fotografija: Goran Mratinović
Dubrovačka biskupija, uz svećenike, redovnike, redovnice, suradnike i vjernike okupila je sve predstavnike vjerskog, kulturnog, akademskog i političkog života, i sve ljude dobre volje na prijemu povodom nadolazećih blagdana u klaustru nekadašnjeg samostana svete Klare u Gradu. 

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić obratio se okupljenima.

"Dragi prijatelji, mi kršćani, vjerujemo da je Bog u Božiću u kojem je u betlehemskom djetetetu postao s nama Bog, jedan od nas, započelo ostvarenje veličanstvene vizije svijeta o kojoj je govorio prorok Izajia. Mi znamo da ta vizija svijeta nije u potpunosti dovršena, zato je mi kršćani i Crkva shvaćamo kao svoju zadaću. Isus je našu zadaću sažeo u jednu molitvu 'Oče, sveti se ime tvoje, dođi kraljevstvo tvoje', ali i poslanje 'Idite, evo šaljem vas kao ovce među vukove, u koju god kuću uđete, najprije recite 'mir kući ovoj'," ovim riječima biskup je objasnio značaj Božića za sve kršćanske vjernike.

Također, uputio je čestitku.

"Od srca želim svima vama, svakom stanovniku ovog područja, bez obzira na naše razlike želim sretan Božić i blagoslovljenu Novu godinu 2019," čestitao je biskup Uzinić.

Prigodan govor uputio je župan Nikola Dobroslavić.

"Vrijeme je Božića, vrijeme radosti, mira, skromnosti i darivanja, Božić doživljavamo toplo i obiteljski.," opisao je Dobroslavić osjećaj Božića i čestitao ga svima prisutnim. U ime dubrovačke pravoslavne zajednice obratio se đakon Miroslav Bošković.

"Čestitam svima ovaj veliki blagdan, rođenje Isusa, Božić. Želim nam svima koji imamo zagrijana i spremna srca da primimo i smjestimo Boga i da njegova ljubav ispuni naša srca kako bi iskrenije mogli voljeti jedni druge i služiti jedni drugima. Pripremamo se za veliki događaj u našoj povijesti, kada je Bog postao čovjek i došao među nas, postao jedan od nas. Mi kršani vjerujemo da je Bog posalo svog sina sa jasnim planom da nas oslobodi od grijeha i vrati u naručje oca nebeskoga, a Bog je to učinio iz velike ljubavi prema čovjeku. Mi bi trebali imati veliku ljubav prema svemu što je Bog stvorio. Sretan i blagoslovljen Božić," lijepim riječima pozdravio je okupljene đakon Bošković.

Glavni dubrovački imam Salkan efendija Herić čestitao je svima Božić i rekao par prigodnih riječi.

"U 19. poglavlju Kurana svevišnji Bog objavljuje riječ svoju koja se odnosi na Isa a.s. odnosno Isusa, sina Marijinog, a za sebe je rekao: 'Neka vlada mir nada mnom na dan kad sam se rodio i na dan kad budem umro i na dan kad budem proživljen'. Slijedom ove istine pridružujem se svima koji iskazuju posebno poštovanje prema Isusu, sa željom da njegova poruka mira i ljubavi dokuči svako ljudsko srce i blagodari svaki ljudski dom," zaključio je imam ef. Herić.

Popularni Članci