BRAVO OŠ LAPAD! Učenici prikupili 11 tisuća kuna za Odjel pedijatrije dubrovačke bolnice

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Učenici Osnovne škole Lapad humanitarnom akcijom prikupili su 11 tisuća kuna koje su donirali pedijatrijskom odjelu Opće bolnice Dubrovnik.

Donaciju je ravnatelju Bolnice Mariju Bekiću službeno uručila ravnateljica lapadske škole Mirjana Kaznačić, a uručenju su prisustvovale i voditeljica Odjela za pedijatriju Marija Radonić i predstavnica Vijeća roditelja Područne škole Montovjerna Maja Butjer.

Ravnatelj Bekić rekao je kako je ova donacija rezultat dugogodišnje suradnje Bolnice i OŠ Lapad. 'mislim kako su ovakve akcije jako važne. Ovakvim se stvarima posebno razvija empatija od malih nogu. Naime, roditelj sam troje djece koja pohađaju OŠ Lapad pa sam jako dobro upoznat sa svim akcijama, od humanitarnog karaktera Dana kruha, Božićnog sajma i brojnih drugih događanja. Ovakvu jednu hvalevrijednu akciju, kao što je prikupljanje sredstava za naš Odjel pedijatrije, zaista pozdavljam i od srca vam zahvaljujem', rekao je Bekić.

Djelatnicima, učenicima i roditeljima uključenima u akciju zahvalila je i voditeljica Odjela pedijatrije Marija Radonić. 'Ova donacija rezultat je dugogodišnje suradnje. Mi smo zajedno radili na brojnim projektima, koji uvijek rezultiraju ovakviom jednom predivnom akcijom', istaknula je Radonić.

Ravnateljica lapadske škole Mirjana kaznačić istaknula je kako će lapadska škola nastaviti suradnju s Općom bolnicom Dubrovnik, kao i brojne druge humanitarne projekte.'Ovo je jedan divan trenutak koji uljepšava našu svakodnevnicu. Ovo su momenti koji pokazuju da je život lijep i da u našem svijetu postoji puno lijepih akcija', kazala je Kaznačić.

Osnovna škola Lapad i Opća bolnica Dubrovnik najavile su nastavak suradnje u vidu organiziranih posjeta učenika Odjelu za pedijatriju te edukaciji učenika i otklanjanju njihovih strahova od 'bijele kute'.

Popularni Članci