BRENDIRANJE Zašto je Dubrovnik digao ozbiljan novac na 'Igri prijestolja', a Split nije?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: screenshot youtube
Prve brojke za posljednju epizodu megapopularne serije Igre prijestolja koja se emitirala prije par dana i snimana je na nekoliko lokacija u Hrvatskoj pokazuju da ne samo da je srušila sve rekorde u gledanosti te serije, već je s 13,6 milijuna gledatelja na HBO kanalu postala najgledanija epizoda bilo koje HBO emisije ikada.

Kad se tome pridodaju i svi oni koji su epizodu gledali preko streaminga ili preko gledanja na zahtjev, onda se ukupni broj onih koji su pogledali ovu epizodu povećava na 19,3 milijuna gledatelja, što je ujedno rekord i za Igru prijestolja i za HBO. The Hollywood Reporter piše da je posljednja sezona Igre prijestolja bila najgledanija u povijesti, a HBO kaže da je svaku epizodu ove sezone u prosjeku pogledalo 44,2 milijuna ljudi, a brojke će narednih dana još rasti, piše Index.hr.

Takve impresivne brojke pokazuju da je cijeli svijet zaluđen ovom serijom koja se snimala i u Dubrovniku, Splitu i Šibeniku, no kad se govori o snimanju u Hrvatskoj, fanovi uglavnom znaju za Dubrovnik koji je dobro iskoristio popularnost ove serije da se dodatno izbrendira te tako privuče još više gostiju, no kad je riječ o Splitu ili Šibeniku, to je već druga priča.

Više možete pročitati OVDJE.

Popularni Članci