BUKNUO NIZ POŽARA Gorjelo u Konavlima, Žarkovici, Orebiću, veliki požar i kod Ivanice

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Radarska kontrola Dubrovnik i okolica, JVP Dubrovački vatrogasci
Niz požara na području Dubrovačko-neretvanske županije sinoć je zadavao probleme županijskim vatrogascima. 

„Prvi požar je buknuo na Mljetu oko 22:00 sati, a stavljen je pod kontrolu oko 2:30 sati. Buknulo je i na području Suvarevine u Konavlima gdje se zapalila borova šuma, a on je lokaliziran oko 5:30 sati. Požar je buknuo i na Bosanci, također je šuma u pitanju, a stavljen je pod kontrolu. U međuvremenu je buknula i šuma na području Drvenika, no i on je ugašen, kao i požar u Orebiću koji je također planuo,“ izjavio je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović dodavši kako iza Ivanice gori veliki požar zbog kojeg moraju biti na oprezu.

„Riječ je o požaru koji gori od jučer. U pitanju je ogromna površina, a jedan krak prema nama zasad ne prijeti, no svi smo svjesni kako uz ovakvu buru moramo biti oprezni. Nadam se kako ćemo spriječiti njegovo širenje,“ izjavio je Simović.

Podsjetio je kako su tijekom noći i jutros županijski vatrogasci zaprimali dojave sa svih strana zbog rušenja stabala. Kako kaže, intervencijama 'nema broja'.

JVP Dubrovački vatrogasci na službenoj Facebook stranici su također izvijestili o brojnim jutrošnim intervencijama. 

"Noćas od ponoć kada je počela puhati orkanska gura do trenutka pisanja ovog izvješća vatrogasci su imali 24 intervencije, i do dvije požarne (Konavle- Suvarevina i Bosanka) te 22 tehničke, a radilo se većinom o uklanjanju stabala. Na intervencijama je ukupno angažirano 38 vatrogasaca koji i ovom trenutku pisanja izvješća imaju pune ruke posla. Trenutno je aktivan i požar na predjelu Rupni Do u BIH gdje su angažirani DVD Župa, JVP Dubrovački vatrogasci te DVD Rijeka dubrovačka. Kako je bilo na intervenciji na Bosanci kada je temperatura pala na -3 Celzijeva stupnja možete vidjeti na slikama," objavili su. 

Popularni Članci