Carla Del Ponte je organizator haških laži, a Orie egzekutor!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovački zastupnici iz prvog saziva Sabora večeras su u Saloči od zrcala Dubrovačkih knjižnica građanima upriličili razgovor o prešućenim činjenicama vezano uz napade na Dubrovnik 1991. godine.


- U siječnju 2004. godine kao svjedok optužbe na suđenju Strugaru i Jokiću govorio sam o razaranju Dubrovnika, kulturocidu u studenom i prosincu 1991. godine. Zanimljivo je kako sam od deset dana provedenih tamo, čak osam dana upoznavao Tužiteljstvo o Dubrovniku i njegovoj povijesti, a tek dva dana sam svjedočio – izjavio je Mustać, te dodao kako po njegovom mišljenju Haag ovisi o politici velikih sila, što se najbolje vidi po stanju ljudskih prava manjih naroda.

Povijesni dokument o napadu Dubrovnika na Hercegovinu i Boku Kotorsku.

Bivši zastupnik hrvatskog Sabora i predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvoje Kačić oštro je osudio djelovanje Međunarudnog tribunala u Den Haagu, budući da prvenstveno bivša tužiteljica Carla Del Ponte i sudac Alphonse Orie u javnost plasiraju laži i dezinformacije o Domovinskom ratu kao udruženom zločinačkom pothvatu.

 

 Također je pokazao dokument iz ratne godine, od strane predsjednika Vlade Srbije, Dragutina Zelenovića, koji kazuje kako strani plaćenici iz Dubrovnika napadaju Boku i Hercegovinu, što je laž. Isti dokument je korišten u obrani admirala Milodraga Jokića, te ukazuje i na veliki propust budući da su mu se na suđenju pripisale samo dvije žrtve, umjesto 19 poginulih i 60 ranjenih, budući da se sve izvan zidina prilikom suđenja tretiralo kao „dubrovačka okolica“.

Tužna priča o Zdenku Baričeviću

Zdenko Baričević je bio jedan od branitelja i to branitelj koji je u želji da pomogne svom Gradu i svojoj domovini napustio Finsku, svoju suprugu, svoj život. Poginuo je 12. studenog 1991. kod utvrde Strinčjera, a srpska televizija je popratila okupatore koji su preturali njegovo mrtvo tijelo i vadili finske krune i njemačke marke, a sa nakanom da pokažu da je i on jedan od plaćenika koji su došli braniti i ratovati za takozvane Ustaše.


Okupljanju je također nazočio zastupnik Ivan Mustać koji se na suđenju admiralu Pavlu Strugaru nije libio javno reći kako su velike sile mogle spriječiti napad na Dubrovnik, ali nisu. Nazočio je i bivši predsjednik općine Dubrovnik Petar Poljanić koji je govorio o smrti admirala Kriste Đurovića koji je, prema njegovim riječima ubijen jer nije htio napasti Dubrovnik, a što je doznao od visokopozicioniranog oficira JNA. Također je opisao način na koji je admiral ubijen, te dodao kako su uz njega ubijeni i svjedoci.

Ivona Butjer, Nikša Klečak

 

Popularni Članci