Ćerimagić: „Projekt nije odobren, Lorencin se ruga građanima!“

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
„Izjava nije točna! Na razini planova o kojima on govori ne govori se o konkretnim projektima nego o mogućoj namjeni prostora“, komentirao je Enes Ćerimagić iz Zelene akcije posljednju izjavu novog ministra turizma Darka Lorencina kako je projekt golfa na Srđu odobren od strane Grada i Županije te se time uklapa u sve važeće prostorne planove.

„Prvi put kad je 2010. godine javnosti, kroz javnu raspravu, predstavljen navedeni plan, on je odbačen i od strane struke i od strane javnosti. Sada je on ponovno u proceduri, ali i ovaj put imamo priliku vidjeti neslaganje i struke i javnosti s predloženim planom.“, izjavio je Ćerimagić koji je dodao kako je najbolji dokaz za takvo što 11 tisuća prikupljenih potpisa građana za raspisivanje referenduma o golfu na Srđu jer su „time građani sami poručili kako žele odlučivati po navedenom pitanju“.

„Ministar Lorencin se ovakvim svojim izjavama zapravo ruga građanima koji su dali svoje potpise“, zaključio je Ćerimagić koji će se, očekivano, na predstojećem referendumu izjasniti protiv golfa na Srđu.

Podsjetimo, prilikom gostovanja u HRT-ovoj „Temi dana“ aktualni je ministar turizma izjavio kako je golf na Srđu praktički „gotova stvar“. Tom prigodom kazao je kako je potrebno razlikovati stvari koje su donesene od stvari koje su u procesu i da je to ogromna poruka da moramo poštovati projekte koje smo donijeli. Također je dodao kako je projekt uklopljen u prostorne planove Županije i Grada i kako su, na temelju tih dokumenata, investitori kupili zemlju za izgradnju terena za golf, dva hotela i turističkog naselja. Isto tako, u svom prvom obraćanju javnosti, Lorencin je naglasio kako je golf na Srđu projekt koji je tri puta prošao, što je zapravo dezinformacija koju on i dalje nastavlja širiti.

Popularni Članci